sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Потписивањем уговора са неразвијеним општинама

Данашњим потписивањем уговора са неразвијеним општинама додељена су безповратна средства општинама у укупном износу од 320 милиона динара. За израду пројектно-техничке документације (Програм 1 – 70 милиона динара) и реализацију инфраструктурних пројеката (Програм 2 – око 250 милиона динара). Потписивању је присуствовала председница општине Трговиште Миљана Златковић. Потписивањем уговора о додели средстава из ,,Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина'' реализујемо један веома важан предуслов, али, истовремено, одпочињемо и важну борбу за повратак готово једне трећине, недовољно развијених, локалних заједница Србије у круг средина у нашој земљи у којима се напредује, пристојно, и све лепше и боље живи.

by

Средствима капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште

Средствима  капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште, опредељених за куповину основних средстава, Јавно предузеће ,, Трговиште ИН''  обогатило је свој возни парк за још једну  комбиновану скип машину марке  ,,CUKUROVA ''.  Набавка ове машине  била је непоходна  за функционисање  овог предузећа .Куповином ове машине знатно ћемо побољшати  и унапредити  радове  на одржавању  путева, хитних интервениција  на санацији путева услед непогода, као и рад зимске службе.Набавка овакве комбиноване машине била је неопходна за све делатности које обавља  наше предузеће, а поготову на одржавању  локалних и сеоских путева.Такође биће од великог значаја за радове на санацији речног корита и заштите обала, коју ћемо започети већ почетком наредног месеца – каже директор овог предузећа Драган Јовановић. Овим улагањем у нову механизацију, капацитети   ЈП ,, Трговиште ИН'' подигнути су на виши ниво, као и услуге овог предузећа за све грађане Трговишта – изјавила је председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић.

by

ОСНАЖИВАЊЕ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

Министарство здравља и локална самоуправа заједничким снагама од почетка пандемије готово свакодневно раде на оснаживању општинског здравственог система. Министарство је донирало нашем Дому здравља нови скенер, да би општина одмах помогла куповином штампача за њега. Добили смо  и нови ултразвук.Недавно смо купили и апарат за утврђивање д димера, анализе која је неопходна у лечењу ковида – каже председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић. Она је додала да је општина у сваком тренутку из скромног буџета пратећи потребе здравственог система издвајала значајну суму новца за потребе Дома здравља у коме ради 13 лекара, који су успели да не занемарујући друге пацијенте обуку скафандере и крену у борбу са ковидом. Сада смо успели да обезбедимо бесконтакте топломере као и оксиметре за сваког лекара, као и пумпе за дезинфекцију санитетских возила. То је опрема која није уобичајена у Домовима здравља али је пандемија наметнула потребу и ми смо успели да испратимо захтеве наших лекара јер нам је здравље наших  суграђана приоритет свих приоритета – каже председница општине. Од почетка ове године око милион динара је издвојено за потребе јачања здравственог система. У овој општини која броји око 5000 становника од почетка пандемије регистровано је 548 оболелих од корона вируса. Девет људи је изгубило битку са ковидом. Процес имунизације одвија се добро па је до овог тренутка вакцинисано чак 1876 мештана овог краја.

by

УПИС ДЕЦЕ У ПУ ПОЛЕТАРАЦ ТРГОВИШТЕ ЗА 2021/2022 ГОДИНУ

Упис деце за радну 2021/2022год. у Предшколској установи „Полетарац“ Трговиште је почео и трајаће до 30.06.2021. У Предшколској установи уписују се деца у обавезни Припремни предшколски програм ( од 5,5 до 6,5 год) рођени у периоду од 01.03.2015 – 28.02.2016., као и деца узраста од 1 до 5,5 год. Упис деце се врши електронским путем преко услуге е Вртић , на Порталу еУправе, где се може пронаћи и цео поступак електронске пријаве. Уколико родитељи нису у могућности да поднесу захтев путем електронске услуге, потребно је преузети захтев из Предшколске установе „Полетарац“ Трговиште, попунити и са потребном пратећом документацијом доставити лично у Установи на адреси ЈНА бр.24 Трговиште. За све додатне информације јавити се на тел 017/452-102 Пратећа документација за било који вид уписа је : 1. Потврда о запошљености оба родитеља; 2. Потврда о здравственом стању. За децу која су на целодневном бравку потребно је још доставити и извештај о микробиолошком налазу из Хигијенског завода . Предшколска установа „Полетарац“ Трговиште

by

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

by

Општина Трговиште улаже у здравствени систем

Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић обишла је са својим сарадницима и запосленима у Дому здравља ову медицинску установу и уручила одређене донације. У вези са тим, разговарано је и о значају савремене апаратуре која је прибављена у скоријем периоду захваљујући локалној самоуправи, а која умногоме олакшава функционисање запослених али и пацијената. "Локална самоуправа је помагала и раније и помаже и сада, што значи да сам ја само наставила да помажем Дому здравља као представник Локалне самоуправе, као председник општине и борићу се и убудуће за помоћ Дому здравља на нашој територији из разлога што пружајући помоћ Дому здравља, ми пружамо помоћ свим нашим пацијентима", изјавила је председници општине Трговиште госпођа Миљана Златковић. Дом здравља у Трговишту упошљава 76 уговорених радника на неодређено време са Републичким фондом за здравствено осигурање, од тог броја 13 лекара, два стоматолога, 49 медицинских сестара и техничара са средњом и вишом стручном спремом као и 14 немедицинских радника. За добро функционисање установе од великог је значаја сарадња са локалном самоуправом.Медицинском установом ординирају стручњаци разних специјалности на основу уговора о делу а захваљујући подршци општине Трговиште. Мештанима су, између осталог, на располагању прегледи кардиолога, ортопеда, радиолога, психијатра.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %