sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Реализација пројекта прекограничне сарадње  IPA CBC Bugarska - Serbia

Потписан је уговор за пројекат ,,Спровођење паметних политика за управљање , праћење и превенцију животне средине'' (,, Implement Smart  Policies for Menagment and Environmental Prevention'') – Interreg – IPA CBC  Bugarska – Serbia, где је водећи партнер општина Трговиште а пројектни партнер општина Костинброд из Бугарске. У кабинету председнице општине Трговиште Миљане Златковић  тим поводом одржан је online састанак са представницима министарства и пројектним партнерима из Бугарске у вези договора око реализације поменутог пројекта.

by

За децу са посебним потребама новогодишњи пакетићи

Председница општине Трговиште Миљана Златковић и њен заменик Небојша Трајковић у сарадњи са Дунавом осигурања из Врања, поделили су данас новогодишње пакетиће деци са посебним потребама.Традиционална додела пакетића ове године је органозована у Дому културе у Трговишту.Овој деци је неопходна посебна посвећеност и пажња, тако да ће локална самоуправа  наставити и у будућности да пружа подршку овој деци. Као  и свке године, трудимо се  да сва деца са наше општине осете новогодишњу атмосферу. Знамо да је ово симболична и скромна помоћ, али смо им овим гестом поручили да нису заборављени ,поручује предсеница општине.

by

ЧЕСТИТКА

ЧЕСТИТКА

by

Проширење возног парка ЈП ,,Трговиште ИН''

Возни парк Јавног предузећа ,,Трговиште ИН'' проширен је нисконосећом приколицом за транспорт грађевинских машина. Средства за куповину обезбедила је општина Трговиште кроз директне субвенције ЈП ,,Трговиште ИН''. Радови на одржавању путева у општини су врло захтеван посао , па је набавка  овакве приколице била неопходна због сталне потребе за превоз радних машина до места извођења радова. Набавка нисконосеће приколице значајно ће унапредити и олакшати радове на одржавању путева  и осталих земљаних радова .У наредној години планира се набавка још једне грађевинске машине.

by

Подела новогодишњих пакетића

Као и сваке године у сарадњи са хуманитарном организацијом Осмех на дар из Београда, председница општине Трговиште, Миљана Златковић поделила је   новогодишње пакетиће за децу  од првог до четвртог разреда , у Основној Школи ,,Бранко Радичевић'' у Трговишту и у предшколској установи ,,Полетарац'' Трговиште. Tako да је и ове године фондација Осмех на дар успела да обрадује наше малишане , јер су њихови осмеси наша највећа награда.

by

Потписивање уговора у програму ,, Моја прва плата''

На  основу  Уредбе Владе Републике Србије, о програму подстицања  запошљавања младих Национална служба за запошљавање  расписала је јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих ,, Моја прва плата''. У програм су укључена незапослена лица са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Трајање програма је 9 месеци , а ангажованим лицима Национална служба за запошљавање  исплаћује новчану накнаду у месечном износу  од 20.000,00 динара са средњим образовањем и 24.000,00 динара са високим образовањем. Учешће у реализацији програма узела је и наша општина Трговиште.Програм је намењен  друштвено одговорним послодавцима који су спремни да дају шансу младим људима да стекну своја прва радна искуства, оспособљавају их за самосталан рад на конкретним пословима , а према унапред утврђеном плану обуке. Приоритет за укључивање у програм имали су послодавци из приватног сектора. У нашој општини успешно је спроведен поступак за почетак реализације програма , тако да су 19 лица потписали уговоре са послодавцима у јавним предузећима  (12 – оро у ЈП Комуналац, 4- оро у ,,Трговиште ИН'' , 3 у туристичкој организацији) и 3 кандидата у општини Трговиште. Програм ,, Моја прва плата''  ће омогућити да се млади са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства оспособе за  самосталан рад на конкретним пословима.

Претражите вести

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %