sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ЛОКАЛНОГ САВЕТА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Дана 16. Маја 2023. године у кабинету председника општине одржана је седница Локалног Савета за запошљавање општине Трговиште. Седници су присуствовали председник Савета Александар Колић и остали чланови савета и представници испред НСЗ. Савет је константовао да су тражена средства за суфинансирање програма од Националне службе за запошљавање у целости одобрена, а такође је разматран и предлог Споразума за финансирање мера активне политике запошљавања који ће потписати председник општине Трговиште са директором испред Националне службе за запошљавање.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Дана 09.05.2023. године одржан је локални савет за безбедност. Седница савета почела је са минутом ћутања у знак подршке породицама настрадалих ученика у београдској основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару. Седница локалног савета за безбедност организована је уз присуство и учешће припадника МУП-а Републике Србије. На данашњој седници договорене су активности које за циљ имају предузимање мера и акција у сарадњи са директорима школа на територији општине Трговиште, заједно са надлежном школском управом и ПС Трговиште, а све у циљу безбедности свих грађана и очувању мира и стабилности. Крајњи циљ јесте стварање услова у којима ће запослени у школама, ученици и родитељи ученика имати највиши степен безбедности и адекватну подршку у области заштите од насиља.

by

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОР О НАМЕНСКОМ  ТРАНСФЕРУ СА ОПШТИНОМ ТРГОВИШТЕ

Уговор са министром потписао је заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић.

by

ИСПОРУЧЕНА ПРВА КОЛИЧИНА НОВИХ КОНТЕЈНЕРА ЈАВНО КОМУНАЛНОМ ПРЕДУЗЕЋУ У ТРГОВИШТУ

Данас је, у присуству председника општине Трговиште Ненада Крстића и директора ЈП "Комуналац" Бојана Стошића Трговиште испоручено 48 нових контејнера који су обезбеђени из донације Владе Јапана , а испорука преосталих очекује се у наредном периоду.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ДОБИЛА 7 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ КАБИНЕТА МИНИСТРА ЗА РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА

Јуче је у Нишу потписан Уговор о суфинансирању програма  подршке унапређења  развоја изразито недовољно развијених општина. Уговор су потписали Министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Србије Новица Тончев и председник Општине Трговиште  Ненад Крстић. Општини Трговиште додељују се средства за суфинансирање пројекта ,, Изградња хидротехничких инсталација и инсталација стабилног система за дојаву пожара у објекту ОШ ,,Жарко Зрењанин Уча '' у Радовници, за реализацију пројекта унапређења инфраструктурних капацитета изразито недовољно развијених општина, а на основу Јавног позива за пријаву пројекта за Програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2023. годину. Износ добијених средстава је 7 милиона динара, односно 69,67% од укупне вредности пројекта, а учешће општине је 30,33% од укупне вредности пројекта.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ПОТПИСАЛА УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА СА МИНИСТАРСТВОМ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Председник општине Трговиште Ненад Крстић потписао је јуче у Палати Србије уговор о додели средстава из буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе. Средства су намењена за енегетску ефикасност и санацију зграде општине Трговиште.

by

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ - АФРИЧКА КУГА СВИЊА

Дана 14.03.2023. године , НКЦ Управи за ветерину, Министарства пољопривреде  шумарства и водопривреде Републике Србије, пријављена је од стране РКЦ Ниш надлежне ветеринарске инспекције Пчињског управног округа, појава заразне болести афричка куга свиња код домаћих свиња у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште Штаб за венредне ситуације  општине Трговиште упознат је са решењем Министарства  пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за ветерину да је проглашено постојање заразне болести свиња- афричке куге свиња у општини Трговиште. Подручје полупречника најмање 3км око жаришта заразе  у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште, Пчињски управни округ , проглашава се ЗАРАЖЕНИМ ПОДРУЧЈЕМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња  и обухвата насељена места: Широка Планина, Горновац и Шумата Трница. Подручје  полупречника најмање 10км око жаришта заразе проглашава се УГРОЖЕНИМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња и обухвата насељена местса : Горња Трница, Горњи Козји Дол, Дејанце, Доња Трница, Доњи Козји Дол, Думбија, Ђерекарце, Зладовце, Калово, Лесница, Мала Река, Марганце, Трговиште, Црновце, Шајинце, Шапранце као и насељена места : Барбаце, Владовце, Мездраја и Ново село. На ЗАРАЖЕНОМ и  УГРОЖЕНОМ   подручју , ради сузбијања и искорењивања афричке куге свиња спроводе се следеће мере: 1. Попис свих газдинстава на којима се држе и узгајају свиње, у што краћем року као и обележавање и регистрација свих небележених свиња уз клинички преглед у року од седам дана, под надзором ветеринарског инспектора. 2. Забрана премештања и превоза свиња јавним или приватним путевима. 3.Чишћење, дезинфекција и по потреби дезинскеција возила и опреме које се користе за превоз свиња. 4. Забрана уласка и изласка других домаћих животиња на и са газдинства без одобрења ветеринарског инспектора. 5. Пријављивање ветеринарском инспектору, без одлагања сваке оболеле или угинуле свиње са газдинства. 6. Забрана премештања свиња са газдинства на коме се држе док не протекне најмање 40 дана  од спроведеног чишћења и прве дезинфекције. Мере на угроженом и зараженом подручју примењиваће се најмање док се не обави чишћење, дезинфекција, а по потрби и дезинсекција последњег зараженог газдинства, док се свиње на газдинствима не прегледају и лабораторијски не испитају како би се потврдило или искључило присуство вируса афричке куге свиња. Наведени прегледи обављају се 45 дана после спроведеног чишћења и прве дезинфекције, а по потреби и дезинсекције на зараженом газдинству, односно у складу са посебним прописом. Контрола прописаних мера вршиће се од стране Комуналне инспекције Одељења за инспекцијске послове Општинске управе општине Трговиште.

Претражите вести

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %