sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

У општини Трговиште извршена примопредаја пољопривредних машина

Данас је извршена примопредаја пољопривредних машина регистрованим пољопривредним газдинствима која су на основу Јавног огласа за доделу средстава за подстицаје предвиђене Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Трговиште за 2020.годину добила подстицајна средства за куповину истих, у оквиру мера машине за примарну и машине за допунску обраду земљишта. Износ подстицајних средстава од локалне саоуправе је до 60% од вредности инвестиције без ПДВ-а. Локална самоуправа ће настојати да и у предстојећем периоду издваја средства из буџета за субвенције у пољопривреди и на тај начин помогне унапређење пољопривредне производње на територији општине Трговиште.

by

Строжа контрола спровођења епидемиолошкох мера

На седници штаба за ванредне ситуације због тренутне епидемилошке ситуације, а у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид – 19, најављена је строжа контрола поштовања свих епидемилошких мера и препорука штаба за ванредне ситуације. Командант штаба Миљана Златковић апелује на све грађане на поштовање свих прописаних мера и наглашава да је наважнија лична одговорност сваког појединца.На тај начин штитите себе и своје ближње, а то је у овом тренутку најважније.Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразне болести: - Апелује се на све грађане и тражи се од грађана  да покажу свест ,озбиљност и одговорност у актуелној тешкој епидемиолошкој ситуацији и да стриктно поштују мере Кризног штаба, Владе Републике Србије и локалне самоуправе уведене ради сузбијања ширења заразне болести Ковид  - 19. - Упућује се апел грађанима да предстојеће крсне славе обележавају и проводе у кругу породице, без окупљања гостију, због сузбијања ширења заразне болести Ковид – 19. - Налаже се комуналном инспектору општине Трговиште да настави да у сарадњи са ПС Трговиште контролише угоститељске објекте и врши контролу спровођења свих мера донетих у циљу сузбијања епидемије. - Налаже се ЈП Комуналац  да настави да дезинфикује јавне површине на територији општине Трговиште. - Налаже се  просветном  инспектору  општине Трговиште свакоднево обилази општине Трговиште да свакодневно обилази основну школу Бранко Рдичевић у Трговишту, а остале школе на територији сваки други дан, односно трћи  и у писаној форми  извештава штаб о епидемиолошкој ситуацији у образованим установама у општини еади благовременог реаговања у циљу сузбијања ширења инфекције у школама на подручју општине. - Налаже се директору ОШ Бранко Радичевић да штабу за ванредне ситуације сваког дана до 10 часова доставља извештај о епидемиолошкој ситуацији у школи путем мејл адресе. - Налаже се саобраћајном инспектору да у сарадњи са комуналним инспектором са наше територије настави строгу контролу јавног превоза,такси превоза и путничких аутомобила ради контроле поштовања мера ношења маски и броја путника.  Спровођење горе наведених мера, у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују,координирају и надзиру председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

by

Реконструкција крова цркве Света Петке у Лесници

Локална самоуправа Трговиште у сарадњи са црквеном општином Трговиште, по јавном позиву традиционалних цркава и верских заједница за финансирање и суфинансирање пројеката од јавног значаја у 2020.години, реализовала је пројекат у коме локална самоуправа додељује средства из буџета , а у складу са јавним конкурсом за финансирање и суфинансирање пројеката традиционалних цркава и верских заједница на територији општине Трговиште.Црквена општина реализује програм обнова цркава и црквених објеката и то: реконструкција крова и унутрашњих радова на цркви у Новом Селу, завршетак радова на цркви у Доњој Трници, реконструкција унутрашњости парохијског дома у Трговишту, замена крова на конаку Манастира Преображење Господњег у Козјем Долу . Тренутно је рађена реконструкција крова, звоника и свод унутрашњости цркве Света Петке у Лесници. Председница општине Трговиште Миљана Златковић је додала, да је у плану комплетна реконструкција унутрашње и спољашне фасаде и замена столарије за наредну годину и да ће локална самоуправа увек помагати у обнављању свих верских објеката на нашој територији општине Трговиште.

by

Проглашена ванредна ситуација на целој територији општине Трговиште

На предлог Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште, председница општине Трговиште Миљана Златковић, прогласила је ванредну ситуацију на целој територији општине Трговиште, због погоршане епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести Ковид-19 . Ванредна ситуација се проглашава ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности, заштите живота и здравља становништва. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразних болести: - Апелује се на грађане да поштују мере личне заштите и спроводе редовну дезинфекцију радног и животног простора како би сви заједно сузбили ширење заразне болести Ковид-19, - Забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите. Од ове мере изузете су радне организације, школске установе, продавнице, за које важе прописана ограничења броја особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 1 особа на 4m2), - Ограничава се радно време угоститељских објеката,кафића и кладионица,тако да у периоду од 18 часова до 05сати наредног дана неће радити. - Обавезно je коришћење личне заштитне опреме, ношење заштитних маски у затвореном тако и у отвореном простору у овим ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контак, - Налаже се начелнику Општинске управе општине Трговиште, директорима Јавних предузећа и установа да омогуће рад од kуће запосленим којима радни процес то дозвољава. - Налаже се саобраћајном инспектору општине Трговиште да врши строгу контролу обавезе ношења маски у возилима јавног и такси превоза уз ограничење максималног броја путника у возилима на половину декларисаног капацитета возила. Спровођење горе наведених мера , у складу са законом утврђеним овлашћењима,обезбеђују,координирају и надзиру председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

by

Проглашена ванредна ситуација на целој територији општине Трговиште

На предлог Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште, председница општине Трговиште Миљана Златковић, прогласила је ванредну ситуацију на целој територији општине Трговиште, због погоршане епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести Ковид-19 . Ванредна ситуација се проглашава ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности, заштите живота и здравља становништва. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразних болести: - Апелује се на грађане да поштују мере личне заштите и спроводе редовну дезинфекцију радног и животног простора како би сви заједно сузбили ширење заразне болести Ковид-19, - Забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, - Ограничава се радно време угоститељских објеката,кафића и кладионица,тако да у периоду од 18 часова до 0 5сати наредног дана неће радити. Спровођење горе наведених мера , у складу са законом утврђеним овлашћењима,обезбеђују,координирају и надзиру председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

by

Одржан онлајн припремни састанак за спровођење Агенде 2030 и принципа ,, Не остављајте никог иза себе''

У оквиру реализације пројекта и јачање локалних економских капацитета за спровођење Агенде 2030 и принципа ,,Не остављајте никог иза себе'', коју СКГО имплементира на основу под-уговора са НАЛАС-ом, у оквиру брзих мера друштвњно-економског опоравка рањивих група, одржана је данас онлајн припремни састанак где је за имплементацију овог пројекта једна од одабраних општина и општина Трговиште.Циљ овог програма је да се помогне деци из рањивих друштвених група у учењу на даљину, односно праћење онлајн наставе ,највећим делом путем обезбеђивања таблета са интернетом.

by

Успешно реализован програм ЛАП запошљавања општине Трговиште за 2020.годину

Председница општине Трговиште у којој се спроводи Локални акциони план запошљавања, Миљана Златковић, потписала је са приправницима уговоре о стручном оспособљавању у трајању од годину дана. У току је реализација Јавног позива у оквиру Мера активне политике запошљавања  који се односи на спровођење стручне праксе, јавних радова као и програма самозапошљавања. Од педесеторо приправника који су добили шансу да се стручно оспособе на основу једногодишњег приправничког стажа, 5-оро је факултетски образовано, 15- оро је завршило вишу,а 30 -оро средњу школу, пети, шести и седми степен стручне спреме. За стручну праксу  локална самоуправа је издвојила средства  3.666.000,00 динара а  из буџета Републике  Србије 5.499.000,00 динара. За јавне радове где је ангажовано 50 лица општина је издвојила  2.265.000,00 динар, а из буџета Републике Србије 3.397.500,00 динара, а што се тиче субвенције самозапошљавања  средства локалне  самоуправе су 1.500.000,00 динара, а Републике Србије 2.250.000,00 динара.Тако да је и ове године успешно реализован  програм ЛАП запошљавања за 2020.годину. Председница општине Трговиште Миљана Златковић је истакла да се велики напори улажу ради смањења стопе незапослености ,првенствено кроз мере јавних радова и самозапошљавања и да се младима да шанса да се стручно оспособе, докажу и својом ангажовањем допринесу у развоју општине Трговиште.

Претражите вести

Миљана Златковић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе СНС

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %