sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ИСПОРУКА ОПРЕМЕ

У оквиру пројекта INTERREG – IPA CBC BUGARSKA – SRBIJA ’’ Implement Smart for Management, Monitoring and Environmental Prevention ’’ данас је у општини Трговиште испоручена опрема и то : две муљне пумпе и електрични генератор – агрегат на бензин који ће бити од велике користи за нашу локалну самоуправу.

by

ДОМ ЗДРАВЉА ТРГОВИШТЕ ДОБИО НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Дом здравља Трговиште је добио ново санитетско возило за службу хитне помоћи од Министарства здравља које је уручило здравственим центрима у Србији близу 330 најмодернијих и најсавременије опремљених возила. Реч је о возилу FIAT DUCATO 2.3 140 KS L 2H2. Возило је обезбеђено средствима Пројекта ,, Хитан одговор Републике Србије на COVID – 19''( Пројекат ХОРСК) у складу са процедурама Међународне банке за обнову и развој. Дистрибутивна листа за давање на коришћење возила је утврђена Уговором о набавци санитетских возила и других возила , уз предходну сагласност министра здравља , а на квалификовани предлог Комисије за набавку амбулантних и других возила из кредитних средстава Пројекта ,, Хитан одговор Републике Србије на COVID – 19 ''која је образована и именована Решењем министра здравља. Кључеве од новог санитета у присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара, преузео је директор Дома здравља Трговиште Новица Живановић. ''Oво је од изузетног значаја за Дом здравља Трговиште, у наредном периоду очекује се проширење возног парка са још једним санитетским возилом за превоз пацијената на хемодијализу, како би се унапредио квалитет здравствених услуга свим корисницима у нашој локалној заједници кроз обезбеђивање највишег могућег стандарда и начела ефикасности и приступачности здравствене заштите ''- изјавила је председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић.

by

ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ 8 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ КАБИНЕТА МИНИСТРА ЗА РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА

Општина Трговиште потписала је са Министарством недовољно развијених општина Уговор о суфинансирању програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина. Општини Трговиште додељују се средства за суфинансирање пројекта '' Енергетска санација Дома културе у Трговишту '' , за реализацију пројекта унапређења инфраструктурних капацитета изразито недовољно развијених општина а на основу Јавног позива  за пријаву пројекта за Програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2022.годину. Износ додељених средстава је 8 милиона динара, односно 41,02% од укупне вредности пројекта који износи 19.500.679,20 динара са ПДВ-ом. Учешће општине је 11.500.679,20 динара, односно 58,98% од укупне вредности пројекта.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ПОТПИСАЛА УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ  РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

Дана 11.03.2022. године су у Аранђеловцу градоначелницима и председницима 151 јединице локалне самоуправе свечано додељени уговори у оквиру Националног програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, у присуству председнице Владе и министарке рударства и енергетике проф.др Зоране Михајловић. У име Општине Трговиште, уговор је потписао Небојша Трајковић, заменик председника општине Трговиште. Општина Трговиште је из локалног буџета издвојила 1.500.000,00 динара,од Министарства рударства и енергетике је добијено 3.500.000,00 динара, а грађани треба да учествују са 5.000.000,00 динара Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је, приликом уручења уговора, да је за реализацију пројекта опредељено четири милијарде динара за више од 20.000 домаћинства у Србији. '' Овај велики пројекат пуно значи на локалном нивоу, доноси корист домаћинствима али и целој држави. Овај пројекат треба да нам омогући да смањимо наше трошкове пре свега  у потрошњи топлотне енергије, да смањи рачуне домаћинствима најмање за 25 до 30 процената , када замене прозоре и врата и напре бољу изолоацију, када замене котлове или ставе соларне панеле '' – истакла је Михајловић Након потписивања уговора са Министарством, а на основу својих прописа о расподели средстава, јединице локалне самоуправе ће путем јавог позива изабрати најпре привредне субјекте, а затим крајње кориснике средстава, односно грађане.

by

ВАРОШ МАЛА А ИСТОРИЈА ВЕЛИКА

Дана 08.03.2022. године Трговиште је обележило 78 година формирања Осме српске ударне бригаде.

by

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Дана 01. Марта одржана је свечана седница Штаба за ванредне ситуације поводом обележавања Светског дана цивилне заштите.

Миљана Златковић Стојановић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %