sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 13.06.2024. године одржана је седница Општинског већа којом је председавала Наташа Манасијевић председница општине Трговиште. На седници је разматран извештај Комисије за мониторинг за финансирање и суфинансирање пројекта из буџета општине из области јавног информисања. Донета је Одлука о расподели средстава за финансирање и суфинансирање јавног информисања на основу пријава по Јавном конкурсу. У даљем раду разматрани су захтеви грађана упућених општинском већу.

by

Маскенбал

Дана 13.06.2024.године одржан је маскенбал све деце Предшколске установе "Полетарац"  из Трговишта и истурених одељења Доњег Стајевца и Радовнице. Сва деца из вртића прошетала су улицом Трговишта и дошли до општине где их је дочекала председница општине Наташа Манасијевић са својим замеником Братиславом Крстићем и помоћницом Миљаном Стојановић Златковић. Након тога се председница општине придружила деци и заједно са њима отишла у Предшколску установу "Полетарац" где је одржано традиционално бацање капа деце предшколаца. Тим поводом деци су подељене дипломе а председница је са својим сарадницима поделила пакетиће. Председница општине Наташа Манасијевић се обратила деци и родитељима, и честитала малим предшколцима  полазак у школу .

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ  ТРГОВИШТЕ

На данашњој седници Општинског већа којом је председавала Наташа Манасијевић , председница општине Трговиште, разматране су и усвојене следеће тачке дневног реда: Дата је сагласност на Правилнику о систематизацији и организацији радних места Јавног предузећа ,,Комуналац“ Трговиште. Донета је Одлука о уступању једне муљне пумпе која је у власништву Општине Трговиште, Јавном предузећу ,,Трговиште ИН“ на коришћење и агрегата и једне муљне пумпе Јавном предузећу „Комуналац“ Трговиште.

by

ЛЕТЊИ СВЕТИ НИКОЛА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН У ТРГОВИШТУ

Дана 22.05.2024.године у општини Трговиште свечано је обележена општинска слава Свети Никола. Обележавање је најпре почело Светом Литургијом којој су присуствовали народни посланик Ненад Крстић, председница општине Наташа Манасијевић, заменик председника општине Братислав Крстић са сарадницима, многобројне званице са којима општина Трговиште има дугогодишњу сарадњу, представници Војске Србије, представници Муп-а и велики број верника. Након Свете Литургије уследиле су Литије улицама Трговишта којима су осим руководства присуствовали и верници. У складу са обичајима и православном традицијом обављено је освећење и резање славског колача. Овогодишњи кум је председник ОФК ,,Сасе 5“ Александар Велиновић из Трговишта, а кумство за наредну годину преузела је директорка JУ „Библиотека Антоније Поповић“ Трговиште Драгана Стаменовић. „Сваке године обележавамо традиционално Светог Николу, искористила бих прилику да у своје лично име и у име локалне самоуправе честитам свима који данас славе, пожелела бих добро здравље, благостање и напредак. С обзиром да је Свети Никола заштитник деце, желим да кажем и то да благослови и сачува сву децу овога света, да нам се у општини рађају у што већем броју јер свако новорођено дете је дар од бога и истинска и највећа љубав и таква љубав фали овом свету“, изјавила је председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

by

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ТРГОВИШТУ

Данас је одржана седница  општинског Штаба за ванредне ситуације којом је председавала  Наташа Манасијевић командант штаба за ванредне ситуације на којој  су чланови штаба  разматрали  тренутну ситуацију  услед обилних падавина и донели  закључке који се пре свега односе на што бржу нормализацију у подручјима где је настала највећа штета на територији општине Трговиште. На седници је изабрана комисија која ће кренути са утврђивањем чињеничних стања на деловима локалних путева које треба санирати који су погођени елементарном непогодом. Због огромне количине падавина, водостај реке је велики и није могуће употребити механизацију те је потребно да се водостај реке повуче и  да све што је оштећено у најбржем могућем року и санира.

by

РАДИОНИЦА „ БУДИ БОЉА“ СА НОВИНАРКОМ САЊОМ МАРИНКОВИЋ У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ

У Јавној библиотеци „Антоније Поповић“ у општини Трговиште организована је радионица новинарке Сање Маринковић под слоганом „Буди боља“. Ово је мотивационо дружење органозовано са жељом да жене инспиришу једна другу да сваким даном буду још боље. У овом дружењу учествовале су жене из Трговишта разноврсних професија. Запослене у јавним предузећима и установама, учитељице, здравствене раднице, окупљене да размене искуства и идеје, да једна другу инспиришу да сваким даном буду још боље. Председница општине Трговиште Наташа Манасијевић поздравила је учеснице скупа и дала пуну подршку свим женама колика је битна улога жене у друштву. Наша локална самоуправа  кроз разне пројекте у сарадњи са Министарством за равномерни регионални развој издваја значајна средства из буџета за женско предузетништво, које сваке године додељујемо женама предузетницама и оним женама које нису успеле да се остваре као пословне жене те им пружамо прилику да и њима изађемо у сусрет увек као подршка, финансијска пре свега и морална.  „ Заборавимо на завист и сујету ако је имамо, у  тешким временима, временима рата и глобалне економске кризе порука моја је пре све да будемо добри људи да будемо удружени тим у којем ће пре свега владати солидарност и тако уједињени да стварамо свет и мењамо свет као боље место за живот свих нас“ изјавила је председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %