sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

Успешна реализација пројеката прекограничне сарадње Бугарска - Србија

У оквиру реализације пројекта “Youth networking for economic exchange in the cross-border region” ко финансираног од стране Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија (Interreg IPA CBC Bulgaria-Serbia Programme), Канцеларија за младе Трговише је као партнер 2 на пројекту набавила 10 рачунара за потребе опремања ИТ центра који ће бити отворен у згради Градске библиотеке (Дом Културе) у оквиру истог пројекта. Канцеларија за младе Трговиште планира да користи овај центар ради побољшања интересовања младих за ИТ науку у региону општине Трговише, као и за орџавање радионица на теме wеб, као и софтwаре девелопмента, у оквиру пројекта као и након завршетка истог. Канцеларија за младе Трговиште на овом пројекту учествује са организацијом “Натионал Ассоциатион Легал Инитиативе фор Опен Говернмент” из Бугарске. Циљ пројекта је умрежавање младих ради побољшања знања из сфере ИТ науке и ради побољшања прекограничне сарадње у остваривању истих циљева из ИТ струке. Буџет пројекта износи 146 343.13 ЕУР од чега ЕУ донира 85% од укупног износа. Буџет Канцеларије за младе Трговиште износи 73 865.25 ЕУР од чега ЕУ донира 62 785.46 ЕУР.

by

Реализација пројекта Изградња канализационе мреже Трговиште Жабљак

У општини Трговиште ради се на реализацији пројекта Изградња канализационе мрече Трговиште Жабљак. Пројекат заједно финансирају општина Трговиште и ЕУ преко програма ЕУ ПРО. Вредност пројекта је 180 000 евра, од тога ЕУ је издвојила 150 000 евра а опстина Трговиште учествује са 30 000 евра.  Пројекат обухвата изградњу канализационе мреже, замену водоводне мреже и на крају асфалтирање овог путног правца у насељу Жабљак у општини Трговиште. Дужина канализационе мреже је 1326 метара.

by

Општина Босилеград донирала заштитне маске грађанима општине Трговиште

У општини Трговиште стигле заштитне маске, које је грађанима општине Трговиште донирала општина Босилеград. Општина Босилеград донирала је 4.500 комада заштитних маски, које ће бити подељене грађанима општине Трговиште. Ово је још један вид добре сарадње грађана општине Трговиште и општине Босилеград. Надамо се да ћемо ускоро победити ову пошаст и наставити успешну сарадњу.

by

Жене у већини на изборној листи СНС за локалне изборе у Трговишту

Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима прва је поднела Општинској изборној комисији листу од 25 кандидата за одборнике Скупштине општине Трговиште. Листу "Александар Вучић - За нашу децу" поднео је овлашћени представник, председник ОО СНС Трговиште, Ненад Крстић, који је и први на листи. Уз листу кандидата Општинској изборној комисији поднето је 1005 оверених потписа грађана који подржавају изборну листу. Од 25 кандидата за одборнике жене чине већину од 13, што је први пут у парламентарној историји Трговишта.

by

Обележена 76. годишњица 8. Српске ударне бригаде

Полагањем венаца и цвећа на спомен чесми у Трговишту, обележен је Дан формирања 8. Српске ударне бригаде.  Венце и цвеће положили су представници општине Трговиште, представници 4. бригаде Војске Србије, представници СУБНОР-а Трговиште, представници СУБНОР-а Врања, представници Поицијске станице Трговиште, представници општина Старо Нагоричане и Ранковце из Републике Северне Македоније, представници Српске странке Македоније и Уједињене  српске заједнице Македоније. Пригодним говором, присутнима се обратио председник општине Трговиште, господин Ненад Крстић, а о борбеном путу бригаде говорио је члан председништва СУБНОР-а Србије, господин Мирољуб Стојчић. 

by

Седница Скупштине општине Трговиште

Одржана седница Скупштине општине Трговиште, на дневном реду нашло се седам тачака.

Миљана Стојановић Златковић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе СНС

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %