sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

У Трговишту 10 предузетника добило новац за покретање и развој бизниса

У општини Трговиште данас су потписани уговори са предузетницима за покретање и унапређење бизниса, у оквиру пројекта ,, Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу''. Десет предузетника који су учествовали на Јавном позиву у Програму за унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младима и женама у оквиру пројекта ,, Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу добило је грантове у износу од 250.000,00 динара .Пројекат финансирају Кабинет министра задуженог за равномерни регионални развој и општина Трговиште. Председник општине Ненад Крстић, приликом потписивања уговора честитао је преузетницима, и пожелео да добро искористе добијена средства за покретање новог бизниса или за унапређење већ постојећег.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ЛОКАЛНОГ САВЕТА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Дана 16. Маја 2023. године у кабинету председника општине одржана је седница Локалног Савета за запошљавање општине Трговиште. Седници су присуствовали председник Савета Александар Колић и остали чланови савета и представници испред НСЗ. Савет је константовао да су тражена средства за суфинансирање програма од Националне службе за запошљавање у целости одобрена, а такође је разматран и предлог Споразума за финансирање мера активне политике запошљавања који ће потписати председник општине Трговиште са директором испред Националне службе за запошљавање.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Дана 09.05.2023. године одржан је локални савет за безбедност. Седница савета почела је са минутом ћутања у знак подршке породицама настрадалих ученика у београдској основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару. Седница локалног савета за безбедност организована је уз присуство и учешће припадника МУП-а Републике Србије. На данашњој седници договорене су активности које за циљ имају предузимање мера и акција у сарадњи са директорима школа на територији општине Трговиште, заједно са надлежном школском управом и ПС Трговиште, а све у циљу безбедности свих грађана и очувању мира и стабилности. Крајњи циљ јесте стварање услова у којима ће запослени у школама, ученици и родитељи ученика имати највиши степен безбедности и адекватну подршку у области заштите од насиља.

by

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОР О НАМЕНСКОМ  ТРАНСФЕРУ СА ОПШТИНОМ ТРГОВИШТЕ

Уговор са министром потписао је заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић.

by

ИСПОРУЧЕНА ПРВА КОЛИЧИНА НОВИХ КОНТЕЈНЕРА ЈАВНО КОМУНАЛНОМ ПРЕДУЗЕЋУ У ТРГОВИШТУ

Данас је, у присуству председника општине Трговиште Ненада Крстића и директора ЈП "Комуналац" Бојана Стошића Трговиште испоручено 48 нових контејнера који су обезбеђени из донације Владе Јапана , а испорука преосталих очекује се у наредном периоду.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ДОБИЛА 7 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ КАБИНЕТА МИНИСТРА ЗА РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА

Јуче је у Нишу потписан Уговор о суфинансирању програма  подршке унапређења  развоја изразито недовољно развијених општина. Уговор су потписали Министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Србије Новица Тончев и председник Општине Трговиште  Ненад Крстић. Општини Трговиште додељују се средства за суфинансирање пројекта ,, Изградња хидротехничких инсталација и инсталација стабилног система за дојаву пожара у објекту ОШ ,,Жарко Зрењанин Уча '' у Радовници, за реализацију пројекта унапређења инфраструктурних капацитета изразито недовољно развијених општина, а на основу Јавног позива за пријаву пројекта за Програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2023. годину. Износ добијених средстава је 7 милиона динара, односно 69,67% од укупне вредности пројекта, а учешће општине је 30,33% од укупне вредности пројекта.

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %