sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Подела новогодишњих пакетића

Као и сваке године у сарадњи са хуманитарном организацијом Осмех на дар из Београда, председница општине Трговиште, Миљана Златковић поделила је   новогодишње пакетиће за децу  од првог до четвртог разреда , у Основној Школи ,,Бранко Радичевић'' у Трговишту и у предшколској установи ,,Полетарац'' Трговиште. Tako да је и ове године фондација Осмех на дар успела да обрадује наше малишане , јер су њихови осмеси наша највећа награда.

by

Потписивање уговора у програму ,, Моја прва плата''

На  основу  Уредбе Владе Републике Србије, о програму подстицања  запошљавања младих Национална служба за запошљавање  расписала је јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих ,, Моја прва плата''. У програм су укључена незапослена лица са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Трајање програма је 9 месеци , а ангажованим лицима Национална служба за запошљавање  исплаћује новчану накнаду у месечном износу  од 20.000,00 динара са средњим образовањем и 24.000,00 динара са високим образовањем. Учешће у реализацији програма узела је и наша општина Трговиште.Програм је намењен  друштвено одговорним послодавцима који су спремни да дају шансу младим људима да стекну своја прва радна искуства, оспособљавају их за самосталан рад на конкретним пословима , а према унапред утврђеном плану обуке. Приоритет за укључивање у програм имали су послодавци из приватног сектора. У нашој општини успешно је спроведен поступак за почетак реализације програма , тако да су 19 лица потписали уговоре са послодавцима у јавним предузећима  (12 – оро у ЈП Комуналац, 4- оро у ,,Трговиште ИН'' , 3 у туристичкој организацији) и 3 кандидата у општини Трговиште. Програм ,, Моја прва плата''  ће омогућити да се млади са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства оспособе за  самосталан рад на конкретним пословима.

by

Проширење возног парка ЈП ,,Трговиште ИН''

Јавно предузеће ,,Трговиште ИН ''наставља да улаже у нову опрему и обнавља своју механизацију и опрему за рад.Прошле недеље купљен је камион кипер троосовинац марке Волво ФМ, носивост од 17 тона. Возило је купљено средствима  Локалне самоуправе Трговиште, путем капиталних инвестиција, а јавну набавку под бројем 4.1/20 је спровело ЈП ,,Трговиште ИН''. Возило је намењено за одржавање општинских путева, за превоз разног терета, као и за зимску службу, за чишћење снега и посипање соли. Набавка оваквог возила употпуниће механизацију ЈП ,,Трговиште ИН'' и олакшати и унапредити рад предузећа у одржавању општинских путева али и осталих делатности којима се бави наше  предузеће, каже директор и напомиње да ће се до краја године возни парк ЈП ,,Трговиште ИН'' појачати још за једно специјализовано возило нисконосеће приколице, чија ће намена бити транспорт механизације, чиме ће се додатно унапредити рад предузећа на терену.

by

Шпорети за социјално - угрожене породице

Црвени крст Трговиште у сарадњи са Локалном самоуправом Трговиште, поделио   је пет шпорета породицама које су на евиденцији Центра за социјални рад у Трговишту. Породице су стамбено угрожене, живе у веома лошим условима  и немају материјална средства  за набавку огревог тела. Локална самоуправа ће наставити да помаже све социјално угрожене породице са територије наше општине.

by

У општини Трговиште извршена примопредаја пољопривредних машина

Данас је извршена примопредаја пољопривредних машина регистрованим пољопривредним газдинствима која су на основу Јавног огласа за доделу средстава за подстицаје предвиђене Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Трговиште за 2020.годину добила подстицајна средства за куповину истих, у оквиру мера машине за примарну и машине за допунску обраду земљишта. Износ подстицајних средстава од локалне саоуправе је до 60% од вредности инвестиције без ПДВ-а. Локална самоуправа ће настојати да и у предстојећем периоду издваја средства из буџета за субвенције у пољопривреди и на тај начин помогне унапређење пољопривредне производње на територији општине Трговиште.

by

Строжа контрола спровођења епидемиолошкох мера

На седници штаба за ванредне ситуације због тренутне епидемилошке ситуације, а у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид – 19, најављена је строжа контрола поштовања свих епидемилошких мера и препорука штаба за ванредне ситуације. Командант штаба Миљана Златковић апелује на све грађане на поштовање свих прописаних мера и наглашава да је наважнија лична одговорност сваког појединца.На тај начин штитите себе и своје ближње, а то је у овом тренутку најважније.Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразне болести: - Апелује се на све грађане и тражи се од грађана  да покажу свест ,озбиљност и одговорност у актуелној тешкој епидемиолошкој ситуацији и да стриктно поштују мере Кризног штаба, Владе Републике Србије и локалне самоуправе уведене ради сузбијања ширења заразне болести Ковид  - 19. - Упућује се апел грађанима да предстојеће крсне славе обележавају и проводе у кругу породице, без окупљања гостију, због сузбијања ширења заразне болести Ковид – 19. - Налаже се комуналном инспектору општине Трговиште да настави да у сарадњи са ПС Трговиште контролише угоститељске објекте и врши контролу спровођења свих мера донетих у циљу сузбијања епидемије. - Налаже се ЈП Комуналац  да настави да дезинфикује јавне површине на територији општине Трговиште. - Налаже се  просветном  инспектору  општине Трговиште свакоднево обилази општине Трговиште да свакодневно обилази основну школу Бранко Рдичевић у Трговишту, а остале школе на територији сваки други дан, односно трћи  и у писаној форми  извештава штаб о епидемиолошкој ситуацији у образованим установама у општини еади благовременог реаговања у циљу сузбијања ширења инфекције у школама на подручју општине. - Налаже се директору ОШ Бранко Радичевић да штабу за ванредне ситуације сваког дана до 10 часова доставља извештај о епидемиолошкој ситуацији у школи путем мејл адресе. - Налаже се саобраћајном инспектору да у сарадњи са комуналним инспектором са наше територије настави строгу контролу јавног превоза,такси превоза и путничких аутомобила ради контроле поштовања мера ношења маски и броја путника.  Спровођење горе наведених мера, у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују,координирају и надзиру председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %