sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Асфалтирање државног пута II А  - 234

Локална самоуправа општине Тровиште у сарадњи са предузећем за путеве ,,Крушевац пут'' – огранак Врање данас је званично почела са пресвлачењем - асфалтирањем државног пута II A - 234 са првим слојем асфалта. Председница општине Миљана Стојановић Златковић је изјавила: ,, У главној улици су и даље радови на промени свих ивичњака, а такође радиће се и реконструкција свих тротоара у главној улици'' . ,, Захваљујем се Држави на челу са председником Александром Вучићем за огромну подршку која нам је пружена овим асфалтирањем. Ово што чинимо данас, што смо чинили у претходном периоду, што ћемо чинити убудуће за боље и лепше Трговиште су резултати нашег труда и рада. Такође су и резултати политике српске напредне странке коју спроводимо.Све што чинимо, чинимо за нашу децу и за боље сутра'' – изјавила је председница општине госпођа Златковић.

by

Предузеће за путеве

Дана 01.06.2021.године локална самоуправа општине Трговиште у сарадњи са радницима предузећа за путеве ,, Крушевац пут'' – огранак Врање почела је са постављањем ивичњака, тачније са почетним радовима и вршењем припрема за пресвлачење (асфалтирање) државног пута II A – 234 главне улице општине Трговиште, као и улице Иво Лоле Рибар. Припрема се односи на вађење старих ивичњака и постављање нових , и подизање шахти.

by

Потписани уговори о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите

У Палати Србија данас су са представницима локалних самоуправа потписани уговори о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите које додељује Министарство за рад ,запошљавање, борачка и социјална питања.Једна од локалних самоуправа је и наша Општина Трговиште, чијем је потписивању присуствовала председница општине Миљана Златковић, а министарка проф.др Дарија Кисић Тепавчевић поручила је том приликом да је социјална заштита становника Србије један од приоритета Владе Ребублике Србије. Кисић Тепавчевић је рекла да је циљ наменских средстава да се финансијска помоћ усмери ка онима којима је најпотребнија. ,, Уколико препознамо праве потребе, и финансијску подршку, као и сваку другу врсту подршке, усмеримо ка онима којима је та помоћ најпотребнија, онда се најбоље виде ефекти нашег рада'', нагласила је Кисић Тепавчевић.

by

Потписивањем уговора са неразвијеним општинама

Данашњим потписивањем уговора са неразвијеним општинама додељена су безповратна средства општинама у укупном износу од 320 милиона динара. За израду пројектно-техничке документације (Програм 1 – 70 милиона динара) и реализацију инфраструктурних пројеката (Програм 2 – око 250 милиона динара). Потписивању је присуствовала председница општине Трговиште Миљана Златковић. Потписивањем уговора о додели средстава из ,,Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина'' реализујемо један веома важан предуслов, али, истовремено, одпочињемо и важну борбу за повратак готово једне трећине, недовољно развијених, локалних заједница Србије у круг средина у нашој земљи у којима се напредује, пристојно, и све лепше и боље живи.

by

Средствима капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште

Средствима  капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште, опредељених за куповину основних средстава, Јавно предузеће ,, Трговиште ИН''  обогатило је свој возни парк за још једну  комбиновану скип машину марке  ,,CUKUROVA ''.  Набавка ове машине  била је непоходна  за функционисање  овог предузећа .Куповином ове машине знатно ћемо побољшати  и унапредити  радове  на одржавању  путева, хитних интервениција  на санацији путева услед непогода, као и рад зимске службе.Набавка овакве комбиноване машине била је неопходна за све делатности које обавља  наше предузеће, а поготову на одржавању  локалних и сеоских путева.Такође биће од великог значаја за радове на санацији речног корита и заштите обала, коју ћемо започети већ почетком наредног месеца – каже директор овог предузећа Драган Јовановић. Овим улагањем у нову механизацију, капацитети   ЈП ,, Трговиште ИН'' подигнути су на виши ниво, као и услуге овог предузећа за све грађане Трговишта – изјавила је председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић.

by

ОСНАЖИВАЊЕ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

Министарство здравља и локална самоуправа заједничким снагама од почетка пандемије готово свакодневно раде на оснаживању општинског здравственог система. Министарство је донирало нашем Дому здравља нови скенер, да би општина одмах помогла куповином штампача за њега. Добили смо  и нови ултразвук.Недавно смо купили и апарат за утврђивање д димера, анализе која је неопходна у лечењу ковида – каже председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић. Она је додала да је општина у сваком тренутку из скромног буџета пратећи потребе здравственог система издвајала значајну суму новца за потребе Дома здравља у коме ради 13 лекара, који су успели да не занемарујући друге пацијенте обуку скафандере и крену у борбу са ковидом. Сада смо успели да обезбедимо бесконтакте топломере као и оксиметре за сваког лекара, као и пумпе за дезинфекцију санитетских возила. То је опрема која није уобичајена у Домовима здравља али је пандемија наметнула потребу и ми смо успели да испратимо захтеве наших лекара јер нам је здравље наших  суграђана приоритет свих приоритета – каже председница општине. Од почетка ове године око милион динара је издвојено за потребе јачања здравственог система. У овој општини која броји око 5000 становника од почетка пандемије регистровано је 548 оболелих од корона вируса. Девет људи је изгубило битку са ковидом. Процес имунизације одвија се добро па је до овог тренутка вакцинисано чак 1876 мештана овог краја.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %