sort proizvodi

ОБАВЕШТЕЊА

by

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

Данас је у кабинету председнице општине Трговиште  госпође Миљане Златковић, одржан  састанак са господином Мирославом Дејковићем, саветником министра Новице  Тончева, ради консултације поводом јавног позива министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србије. Циљ овог састанка је  подизање капацитета у области израде пројектно – техничке документације, планске документације изградње и реконструкције инфраструктурних објеката од значаја за изразито недовољно развијене општине и опремање објеката у својини јединица локалне самоуправе

by

НЕЗАПАМЋЕН БЕБИ БУМ НА ЈУГУ СРБИЈЕ – Општина Трговиште и те како има чиме да се похвали

Од почетка године у општини Трговиште је рођено 18 беба. Ако се упореде подаци од прошле године, када је у овој општини рођено укупно 39 беба, онда је сигурно да се у првом тромесечју 2021.године десио прави беби бум у овој општини. Подаци су охрабрујући , наша општина издваја значајна средства из буџета за развој популационе политике.За свако новорођено дете општина уплаћује по 30.000,00 динара.Општина иначе има бројне бенифиције за тек рођену децу и активну политику помагања  родитељства, каже председница  ове општине госпођа Миљана Златковић Стојановић.

by

ЧЕСТИТКА

ЧЕСТИТКА

by

Проширење возног парка ЈП ,,Трговиште ИН''

Јавно предузеће ,,Трговиште ИН ''наставља да улаже у нову опрему и обнавља своју механизацију и опрему за рад.Прошле недеље купљен је камион кипер троосовинац марке Волво ФМ, носивост од 17 тона. Возило је купљено средствима  Локалне самоуправе Трговиште, путем капиталних инвестиција, а јавну набавку под бројем 4.1/20 је спровело ЈП ,,Трговиште ИН''. Возило је намењено за одржавање општинских путева, за превоз разног терета, као и за зимску службу, за чишћење снега и посипање соли. Набавка оваквог возила употпуниће механизацију ЈП ,,Трговиште ИН'' и олакшати и унапредити рад предузећа у одржавању општинских путева али и осталих делатности којима се бави наше  предузеће, каже директор и напомиње да ће се до краја године возни парк ЈП ,,Трговиште ИН'' појачати још за једно специјализовано возило нисконосеће приколице, чија ће намена бити транспорт механизације, чиме ће се додатно унапредити рад предузећа на терену.

by

Строжа контрола спровођења епидемиолошкох мера

На седници штаба за ванредне ситуације због тренутне епидемилошке ситуације, а у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид – 19, најављена је строжа контрола поштовања свих епидемилошких мера и препорука штаба за ванредне ситуације. Командант штаба Миљана Златковић апелује на све грађане на поштовање свих прописаних мера и наглашава да је наважнија лична одговорност сваког појединца.На тај начин штитите себе и своје ближње, а то је у овом тренутку најважније.Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразне болести: - Апелује се на све грађане и тражи се од грађана  да покажу свест ,озбиљност и одговорност у актуелној тешкој епидемиолошкој ситуацији и да стриктно поштују мере Кризног штаба, Владе Републике Србије и локалне самоуправе уведене ради сузбијања ширења заразне болести Ковид  - 19. - Упућује се апел грађанима да предстојеће крсне славе обележавају и проводе у кругу породице, без окупљања гостију, због сузбијања ширења заразне болести Ковид – 19. - Налаже се комуналном инспектору општине Трговиште да настави да у сарадњи са ПС Трговиште контролише угоститељске објекте и врши контролу спровођења свих мера донетих у циљу сузбијања епидемије. - Налаже се ЈП Комуналац  да настави да дезинфикује јавне површине на територији општине Трговиште. - Налаже се  просветном  инспектору  општине Трговиште свакоднево обилази општине Трговиште да свакодневно обилази основну школу Бранко Рдичевић у Трговишту, а остале школе на територији сваки други дан, односно трћи  и у писаној форми  извештава штаб о епидемиолошкој ситуацији у образованим установама у општини еади благовременог реаговања у циљу сузбијања ширења инфекције у школама на подручју општине. - Налаже се директору ОШ Бранко Радичевић да штабу за ванредне ситуације сваког дана до 10 часова доставља извештај о епидемиолошкој ситуацији у школи путем мејл адресе. - Налаже се саобраћајном инспектору да у сарадњи са комуналним инспектором са наше територије настави строгу контролу јавног превоза,такси превоза и путничких аутомобила ради контроле поштовања мера ношења маски и броја путника.  Спровођење горе наведених мера, у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују,координирају и надзиру председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

Миљана Златковић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе СНС

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %