sort proizvodi

ОБАВЕШТЕЊА

by

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ - АФРИЧКА КУГА СВИЊА

Дана 14.03.2023. године , НКЦ Управи за ветерину, Министарства пољопривреде  шумарства и водопривреде Републике Србије, пријављена је од стране РКЦ Ниш надлежне ветеринарске инспекције Пчињског управног округа, појава заразне болести афричка куга свиња код домаћих свиња у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште Штаб за венредне ситуације  општине Трговиште упознат је са решењем Министарства  пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за ветерину да је проглашено постојање заразне болести свиња- афричке куге свиња у општини Трговиште. Подручје полупречника најмање 3км око жаришта заразе  у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште, Пчињски управни округ , проглашава се ЗАРАЖЕНИМ ПОДРУЧЈЕМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња  и обухвата насељена места: Широка Планина, Горновац и Шумата Трница. Подручје  полупречника најмање 10км око жаришта заразе проглашава се УГРОЖЕНИМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња и обухвата насељена местса : Горња Трница, Горњи Козји Дол, Дејанце, Доња Трница, Доњи Козји Дол, Думбија, Ђерекарце, Зладовце, Калово, Лесница, Мала Река, Марганце, Трговиште, Црновце, Шајинце, Шапранце као и насељена места : Барбаце, Владовце, Мездраја и Ново село. На ЗАРАЖЕНОМ и  УГРОЖЕНОМ   подручју , ради сузбијања и искорењивања афричке куге свиња спроводе се следеће мере: 1. Попис свих газдинстава на којима се држе и узгајају свиње, у што краћем року као и обележавање и регистрација свих небележених свиња уз клинички преглед у року од седам дана, под надзором ветеринарског инспектора. 2. Забрана премештања и превоза свиња јавним или приватним путевима. 3.Чишћење, дезинфекција и по потреби дезинскеција возила и опреме које се користе за превоз свиња. 4. Забрана уласка и изласка других домаћих животиња на и са газдинства без одобрења ветеринарског инспектора. 5. Пријављивање ветеринарском инспектору, без одлагања сваке оболеле или угинуле свиње са газдинства. 6. Забрана премештања свиња са газдинства на коме се држе док не протекне најмање 40 дана  од спроведеног чишћења и прве дезинфекције. Мере на угроженом и зараженом подручју примењиваће се најмање док се не обави чишћење, дезинфекција, а по потрби и дезинсекција последњег зараженог газдинства, док се свиње на газдинствима не прегледају и лабораторијски не испитају како би се потврдило или искључило присуство вируса афричке куге свиња. Наведени прегледи обављају се 45 дана после спроведеног чишћења и прве дезинфекције, а по потреби и дезинсекције на зараженом газдинству, односно у складу са посебним прописом. Контрола прописаних мера вршиће се од стране Комуналне инспекције Одељења за инспекцијске послове Општинске управе општине Трговиште.

by

Development of common action plan on three languages : Serbian , English and Bulgarian

Project number: CB007.2.31.141 Project title: Implement Smart Policies for Management, Monitoring and Environmental Prevention This publication has been produced with the assistance of the European Union through the Interreg-IPA CBC Bulgaria-Serbia Programme, CCI No 2014TC16I5CB007. The contents of this publication are the sole responsibility of Municipalities of Trgovište and Kostinbrod and can in no way be taken to reflect the views of the European Union or the Managing Authority of the Programme. The project is co-funded by EU through the Interreg-IPA CBC Bulgaria–Serbia Programme

by

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Проглашава се ванредна ситуација на територији општине Трговиште услед елементарне непогоде – снежне падавине. Ванредна ситуација се проглашава због елементарне непогоде изазване обилним снежним падавинама и ради даљег спровођења превентивних мера  заштите безбедности, заштите живота и здравља становништва. О спровођењу ове одлуке стараће се општински штаб за ванредне ситуације  општине Трговиште  у складу са чланом 43. и чланом 44. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, број 87/2018).

by

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 101. ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Национална служба за запошљавање обележила је 14. децембар, Дан службе и 100-годишњицу институције тржиште рада у Србији, манифестацијом којој су присуствовали министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, представници локалних самоуправа, компанија и других социјалних партнера. Овом приликом уручена су признања и захвалнице Националне службе за запошљавање представницима локалних самоуправа, послодаваца и појединцима који су дали изузетан допринос успешној реализацији програма НСЗ и запошљавању. У категорији локалних самоуправа, захвалницу за изузетан допринос запошљавању у 2022. години добила је и општина Трговиште.

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНУ ДОДЕЛУ ЗАШТИТНОГ РАМА ЗА УПОТРЕБЉАВАНИ ТРАКТОР

Општина Трговиште и Агенција за безбедност саобраћаја обавештавају сва заинтересована физичка и правна лица која испуњавају услове Уредбе  о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор, да закључно са 30.новембром 2022.године могу поднети захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу заштитних рамова за употребљавани трактор . Садржај позива за подношење  захтева за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор са информацијама о начину подношења, моделима трактора на које се субвенција односи, роковима за подношење и потребној документацији можете преузети на линку: https://www.abs.gov.rs/ср/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog--rama-za-upotrebljavani-traktor

by

КОНАЧНА ЛИСТА ИЗАБРАНИХ КРАЈЊИХ КОРИСНИКА

КОНАЧНА ЛИСТА ИЗАБРАНИХ КРАЈЊИХ КОРИСНИКА

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %