sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Санација и крпљење ударних рупа и поправка путева пред зиму

Локална самоуправа у сарадњи са ЈП Трговиште ИН у протеклој недељи радили су на санацији и крпљењу ударних рупа на коловозу и тротоарима локалних путева. Саниране су и рупе на коловозима прилазних путева до Дома здравља и градске цркве. У току су и радови  на чишћењу , поправљању  и насипању општинских не категорисаних путева који су били оштећени након обилних падавина. Циљ је да сви путни правци буду поправљени , уређени и спремни за предстојећу зиму, без рупа и других  оштећења. ЈП Трговиште ИН   у наредној недељи почеће са формирањем зимске службе која ће имати задатак да прати и спроводи активности на обезбеђењу  проходности и безбедности саобраћаја у зимским условима на свим општинским путевима.

by

Успешна реализација пројеката прекограничне сарадње Бугарска - Србија

У оквиру реализације пројекта “Youth networking for economic exchange in the cross-border region” ко финансираног од стране Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија (Interreg IPA CBC Bulgaria-Serbia Programme), Канцеларија за младе Трговише је као партнер 2 на пројекту набавила 10 рачунара за потребе опремања ИТ центра који ће бити отворен у згради Градске библиотеке (Дом Културе) у оквиру истог пројекта. Канцеларија за младе Трговиште планира да користи овај центар ради побољшања интересовања младих за ИТ науку у региону општине Трговише, као и за орџавање радионица на теме wеб, као и софтwаре девелопмента, у оквиру пројекта као и након завршетка истог. Канцеларија за младе Трговиште на овом пројекту учествује са организацијом “Натионал Ассоциатион Легал Инитиативе фор Опен Говернмент” из Бугарске. Циљ пројекта је умрежавање младих ради побољшања знања из сфере ИТ науке и ради побољшања прекограничне сарадње у остваривању истих циљева из ИТ струке. Буџет пројекта износи 146 343.13 ЕУР од чега ЕУ донира 85% од укупног износа. Буџет Канцеларије за младе Трговиште износи 73 865.25 ЕУР од чега ЕУ донира 62 785.46 ЕУР.

by

Проглашена ванредна ситуација на целој територији општине Трговиште

На предлог Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште, председник општине Трговиште прогласио је ванредну ситуацију на целој територији општине Трговиште, због погоршане епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести COVID-19. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразних болести: - забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, - у јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до пет лица, уз одговарајуће мере личне заштите, - у свим затвореним просторима обавеза ношења заштитних маски и поштовање физичке дистанце од два метра, - забрана организовања свечаности, као и организовање спортских и других забавних манифестација, - ограничава се радно време угоститељских објеката који немају башту и свим малопродајним објектима на период од 07.00 часа до 20.00 часова, - ограничава се радно време угоститељских објеката који имају башту, тако да у затвореном делу објекта радно време је од 07.00 часа до 20.00 часова, а у отвореном делу објекта радно време је од 07.00 часа до 22.00 часова, - у јавном превозу обавезно ношење заштитних маски, уз редовно проветравање и дезинфекцију возила, - забрана коришћења отворених базена, - спровођења мера заштите у козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, фитнес центрима и теретанама (маске и рукавице). Спровођење горе наведених мера, у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују, координирају и надзиру председник општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

by

Проглашена Изборна листа Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

Општинска изборна комисија у Трговишту, на седници одржаној дана 5. јуна 2020. године, донела је Решење о проглашењу Изборне листе кандидата за одборнике Скупштине општине Трговиште под називом Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА, коју је поднела  СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА. Како ствари стоје, на Гласачком листићу за избор одборника Скупштине општине Трговиште, 21 јуна 2020. године, наћи ће се само две изборне листе СНС и СРС.

by

Реализација пројекта Изградња канализационе мреже Трговиште Жабљак

У општини Трговиште ради се на реализацији пројекта Изградња канализационе мрече Трговиште Жабљак. Пројекат заједно финансирају општина Трговиште и ЕУ преко програма ЕУ ПРО. Вредност пројекта је 180 000 евра, од тога ЕУ је издвојила 150 000 евра а опстина Трговиште учествује са 30 000 евра.  Пројекат обухвата изградњу канализационе мреже, замену водоводне мреже и на крају асфалтирање овог путног правца у насељу Жабљак у општини Трговиште. Дужина канализационе мреже је 1326 метара.

by

Општина Босилеград донирала заштитне маске грађанима општине Трговиште

У општини Трговиште стигле заштитне маске, које је грађанима општине Трговиште донирала општина Босилеград. Општина Босилеград донирала је 4.500 комада заштитних маски, које ће бити подељене грађанима општине Трговиште. Ово је још један вид добре сарадње грађана општине Трговиште и општине Босилеград. Надамо се да ћемо ускоро победити ову пошаст и наставити успешну сарадњу.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %