sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији

Централна манифестација поводом Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у војној акцији ''Олуја'' 1995.године, одржана је у земунском насељу Бусије. Обележавању овог трагичног догађаја за Српски народ који Хрватска слави као Дан победе и домовинске захвалности присуствовао је председник Србије Александар Вучић и руководство Републике Српске. У име општине Трговиште централној свечаности Олује су присуствовали народни посланик Ненад Крстић, председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и председник СО Трговиште Александар Колић. Председник Србије Александар Вучић рекао је, током обележавања Дана сећања на страдале и избегле Србе у хрватској акцији Олуја, да док је председник неће да се извињава ,, онима који су убијали десетине и стотине хиљада Срба''. ,, Хоћу да разговарамо са њима о миру, хоћу да чувамо мир, али нећу да газим по убијеним Србима, нећу да газим по Крајишницима који су криви и страдали само зато што су Срби'', изјавио је Вучић. Нека је вечна слава српским мученицима који су страдали  у ''Олуји''  и у свим погромима. Ваша деца су у својој Србији, збринута, вољена и успешна. Мирно спавајте соколови српски, будућност ваше деце је наш завет.Србија је мајка, а не маћеха. Србија памти. Живела Србија!

by

Омладинци фудбалског клуба из Трговишта подршка фудбалерима ФК ''Црвенa звездa''

Данас је ОФК ''САСЕ 5'' из Трговишта узраста до 14 година, кренуо на утакмицу ФК ''ЦРВЕНA ЗВЕЗДA '' другог кола квалификација за Лигу шампиона која ће се одиграти против Каирата на стадиону ''Рајко Митић у Београду. ФК ,,ЦРВЕНА ЗВЕЗДА'' је обезбедио превоз и карте за наше омладинце који су кренули као подршка овом клубу. Полазак наших омладинаца је био испред зграде локалне самоуправе где им је председница општине Миљана Стојановић Златковић пожелела срећан пут.

by

Премијерка Србије Ана Брнабић посетила општину Трговиште

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, посетила је данас општину Трговиште. Приликом посете разговарала је са председницом општине Миљаном Стојановић Златковић и народним послаником Ненадом Крстићем. Они су разговарали на мосту где се спајају три реке, Трипушница, Козједолска и Лесничка и то су реке које сачињавају реку Пчињу. Председница Владе је разговарала и са грађанима који су је срдачно дочекали испред самог моста.

by

Чишћење речног корита реке Трипушнице

У општини Трговиште у току је чишћење речног корита реке Трипушнице и наниже речног корита реке Пчиње, а за коју је за чишћење речног корита добијена сагласност од стране "Србијаводе" Водопривредни центар "Морава" Ниш. Чишћење врши ЈП Комуналац Трговиште у сарадњи са ЈП "Трговиште ИН". Председница општине Миљана Стојановић Златковић изјавила је за медије:  “Да је у плану чишћење свих речних корита на територији општине Трговиште, тачније обухватиће се чишћење свих критичних тачака у свим речним коритима".

by

Етно село Баба Спаска

Етно село,, Баба Спаска"надомак Трговишта добило три звездице. Два километра од општине Трговиште налази се Етно село,, Баба Спаска" које је на породичном имању подигао Драган Ђорђевић. Председница општине Миљана Стојановић Златковић уручила је власнику Сеоског туристичког домаћинства,, Баба Спаска " решење о категоризацији, тако да је ово село добило три звездице. Што се тиче подстицаја овом Сеоском домаћинству, поред категоризације коју смо доделили у плану је и асфалтирање ове деонице пута која води ка Етно селу, како би подстакли што већи развој туризма и наравно што већи број људи како из Трговишта тако и са стране, да дођу и посете ово дивно место. Ми поред овог Етно села имамо још неке локације које су у плану категоризације, тако да све што се улаже у нашу општину ми као локална самоуправа једино што можемо је да подстакнемо, подржимо и да пронађемо најбоље могуће услове за власнике тих домаћинстава који улажу у наше Трговиште, да им на било који начин помогнемо и радимо на подстицај туризма заједно са свима њима"- изјавила је за медије председница општине Миљана Стојановић Златковић. Комисија за категоризацију утврдила је да у погледу минимално техничких услова за уређење и опремање угоститељских објеката прописаних Правилником о условима и начину обављања угоститељске делатности, начину пружања угоститељских услуга, стандарда прописаних Правилником о стандардима за категоризацију угоститељских објеката за смештај, Сеоско туристичко домаћинство,, Баба Спаска" испуњава прописане услове за категоризацију. Поред наведених испуњених услова Комисија је утврдила да ово домаћинство располаже са осам лежајева и других помоћних објеката.

by

Општина Бела Паланка обележила Дан општине

Општина Бела Паланка обележила је 5.јула, Дан општине. На свечаној академији присуствовали су и председница општине Трговиште Миљана Златковић Стојановић и Народни посланик Ненад Крстић. Општина Бела Паланка доделила је захвалницу Општини Трговиште за допринос у пружању помоћи током збрињавања и опоравка домаћинства погођених поплавама јануара 2021. године на територији Општине Бела Паланка. Председница општине Миљана Стојановић Златковић изјавила је за медије ''Да јој је припала част да испред локалне самоуправе Општине Трговиште прими захвалницу од братске општине Бела Паланка, честитала је свима дан општине, и изјавила је да је њен задатак да настави сарадњу између општине Трговиште и Беле Паланке и да у будућности сарађујемо још јаче и боље кроз разне пројекте и кроз заједничку политику Александра Вучића коју спроводимо''.

Претражите вести

Миљана Златковић Стојановић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %