sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ДОБИЛА 7 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ КАБИНЕТА МИНИСТРА ЗА РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА

Јуче је у Нишу потписан Уговор о суфинансирању програма  подршке унапређења  развоја изразито недовољно развијених општина. Уговор су потписали Министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Србије Новица Тончев и председник Општине Трговиште  Ненад Крстић. Општини Трговиште додељују се средства за суфинансирање пројекта ,, Изградња хидротехничких инсталација и инсталација стабилног система за дојаву пожара у објекту ОШ ,,Жарко Зрењанин Уча '' у Радовници, за реализацију пројекта унапређења инфраструктурних капацитета изразито недовољно развијених општина, а на основу Јавног позива за пријаву пројекта за Програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2023. годину. Износ добијених средстава је 7 милиона динара, односно 69,67% од укупне вредности пројекта, а учешће општине је 30,33% од укупне вредности пројекта.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ПОТПИСАЛА УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА СА МИНИСТАРСТВОМ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Председник општине Трговиште Ненад Крстић потписао је јуче у Палати Србије уговор о додели средстава из буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе. Средства су намењена за енегетску ефикасност и санацију зграде општине Трговиште.

by

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ - АФРИЧКА КУГА СВИЊА

Дана 14.03.2023. године , НКЦ Управи за ветерину, Министарства пољопривреде  шумарства и водопривреде Републике Србије, пријављена је од стране РКЦ Ниш надлежне ветеринарске инспекције Пчињског управног округа, појава заразне болести афричка куга свиња код домаћих свиња у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште Штаб за венредне ситуације  општине Трговиште упознат је са решењем Министарства  пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за ветерину да је проглашено постојање заразне болести свиња- афричке куге свиња у општини Трговиште. Подручје полупречника најмање 3км око жаришта заразе  у насељеном месту Широка Планина, општина Трговиште, Пчињски управни округ , проглашава се ЗАРАЖЕНИМ ПОДРУЧЈЕМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња  и обухвата насељена места: Широка Планина, Горновац и Шумата Трница. Подручје  полупречника најмање 10км око жаришта заразе проглашава се УГРОЖЕНИМ од заразне болести АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА код домаћих свиња и обухвата насељена местса : Горња Трница, Горњи Козји Дол, Дејанце, Доња Трница, Доњи Козји Дол, Думбија, Ђерекарце, Зладовце, Калово, Лесница, Мала Река, Марганце, Трговиште, Црновце, Шајинце, Шапранце као и насељена места : Барбаце, Владовце, Мездраја и Ново село. На ЗАРАЖЕНОМ и  УГРОЖЕНОМ   подручју , ради сузбијања и искорењивања афричке куге свиња спроводе се следеће мере: 1. Попис свих газдинстава на којима се држе и узгајају свиње, у што краћем року као и обележавање и регистрација свих небележених свиња уз клинички преглед у року од седам дана, под надзором ветеринарског инспектора. 2. Забрана премештања и превоза свиња јавним или приватним путевима. 3.Чишћење, дезинфекција и по потреби дезинскеција возила и опреме које се користе за превоз свиња. 4. Забрана уласка и изласка других домаћих животиња на и са газдинства без одобрења ветеринарског инспектора. 5. Пријављивање ветеринарском инспектору, без одлагања сваке оболеле или угинуле свиње са газдинства. 6. Забрана премештања свиња са газдинства на коме се држе док не протекне најмање 40 дана  од спроведеног чишћења и прве дезинфекције. Мере на угроженом и зараженом подручју примењиваће се најмање док се не обави чишћење, дезинфекција, а по потрби и дезинсекција последњег зараженог газдинства, док се свиње на газдинствима не прегледају и лабораторијски не испитају како би се потврдило или искључило присуство вируса афричке куге свиња. Наведени прегледи обављају се 45 дана после спроведеног чишћења и прве дезинфекције, а по потреби и дезинсекције на зараженом газдинству, односно у складу са посебним прописом. Контрола прописаних мера вршиће се од стране Комуналне инспекције Одељења за инспекцијске послове Општинске управе општине Трговиште.

by

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ОФК

Данас су чланови омладинског фудбалског клуба "САСЕ 5" посетили председника општине Трговиште Ненада Крстића, и тим поводом уручили захвалницу и пехар председнику за развој и унапређење фудбалског клуба.

by

ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2023

Општина Трговиште  у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја успешно је реализовала школско такмичење  ,, Пажљивкова смотра  2023''. Реч је о смотри намењеној деци предшколског узраста и ученицима  првог и другог разреда .Циљ  ,, Пажљивкове смотре '' је да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања, на њима занимљив начин. Локална самоуправа је за учеснике смотре обезбедила прикладне награде у виду захвалница, диплома,медаља и пехара које су уручили чланови општинског већа  испред локалне самоуправе. Победници општинске смотре представљаће нас на регионалној смотри где им желимо пуно среће и успеха. Општинској смотри присуствовао је и председник општине Ненад Крстић са својим сарадницима. Подршку у акцији пружили су   Полицијска станица  Трговиште  и Спортски савез  Трговиште.

by

ОБЕЛЕЖЕНА 79.ГОДИШЊИЦА ФОРМИРАЊА 8.СРПСКЕ УДАРНЕ БРИГАДЕ У ТРГОВИШТУ

Дана 08.03.2023.године Трговиште је обележило 79 година формирања Осме српске ударне бригаде. Најпре је , у присуству великог броја грађана и бројних гостију, уприличено окупљање крај споменика на месту формирања бригаде. Минутом ћутања одата је почаст свим  погинулим борцима Осме српске бригаде. Венце и цвеће положиле су делегације општине Трговиште на челу са  председником Ненадом Крстићем, Владе Републике Србије на челу са државним секретаром у Министарству грађевинарства Драганом Стевановићем и делегација Министарства одбране и Војске Републике Србије, пошту су одали и представници МУП-а Трговиште, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, СУБНОР-а  месне заједнице Батровци, представници Уједињене српске заједнице Куманово и општине Крива Паланка. У наставку обележавања одржана је свечана академија у Дому културе којој су присуствовале бројне званице укључујући и Министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића. На свечаној академији најпре о борбеном путу предака и њиховој храбрости говорио је председник Субнор-а  месне заједнице Батровци Зоран Драгосављевић. Овом приликом додељене су захвалнице за сарадњу и допринос у очувању историје као и за сврсисходну помоћ коју општина добија ради лакшег функционисања. Председник општине Ненад Крстић уручио је захвалницу Министру државне управе и локалне самоуправе Александру Мартиновићу и председнику Субнор-а месне зајенице Батровци Зорану Драгосављевићу. У име награђених обратио се министар Александар Мартиновић. Овом приликом приказан је и филм о борбеном путу Осме српске ударне бригаде.

Претражите вести

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %