sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележена 77.годишњица 8.Српске ударне бригаде у Трговишту

Полагањем венаца и цвећа на спомен чесми у Трговишту, обележен је један од најзначајнијих догађаја из историје нашег краја – 77.година од формирања 8. Српске ударне бригаде. Венце и цвеће положоли су представници општине Трговиште, представници 4. бригаде Војске Србије, представници СУБНОР-а Трговиште, председник скупштине Републичког одбора СУБНОР-а Србије господин Мирољуб Стојчић и представници Полицијске станице Трговиште. Пригодним говором, присутнима се обратила председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић:  ,,Времена се мењају, догађаји се смењују, али је историјска истина само једна. 8.Српска ударна бригада има славни борбени пут дугачак преко 500км. На овом путу водила је више од 90 већих борби и низ мањих битака, све до пробоја Сремског фронта.Самим формирањем 8. Српска ударна бригада је обезбедила место на страницама историје, али њен борбени пут овенчан је неизмерном славом и великим жртвама.Животе су у тим борбама изгубила чак 563 бораца. Трагичне су велике жртве уграђене у темеље слободе – те најсветлије људске вредности и због њих смо ми данас овде. Још би већа трагедија била да ми и будуће генерације заборавимо на њих”. Зато ми са поносом и пијететом  и одајемо пошту и стално се сећамо. На њиховим се жртвама, части и борби за слободу морају васпитавати како данашње тако и будуће генерације, рекла је председница општине Трговиште Миљана Златковић.

by

Потписивање Повеље женске солидарности градоначелница и председница општина

Градоначелнице и председнице општина у Србији  потписале су данас Повељу женске солидарности којом су се обавезале да ће, без обзира на своју партисјку припадност, сарађивати и заједнички деловати у циљу достизања пуне родне равноправности у Србији 21. Века. Повељу је потписала и председница општине Трговиште Миљана Златковић. Потписивање ове Повеље је први корак у оснивању Мреже градоначелница и председница општина у Србији, која је покренута на иницијативу министарке  МДУЛС Марије Обрадовић, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији. Циљ данашњег окупљања било је међусобно повезивање и размена искустава  жена које су изабране на функције градоначелница и председница општина, како би се одредили даљи кораци у њиховој међусобној сарадњи и прецизирао вид подршке за превазилажење изазова у локалним срединама.

by

Реализација пројекта Очување и обнављање екосистема прекограничног региона кроз побољшање квалитета речних вода и земљишта

У оквиру Interreg  - IPA програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија који финансира Европска унија, данас је у Трговиште допремљен нов мини утоваривач точкаш  марке BOBCAT S450. Кључеви мини утоваривача  су уручени председници општине Трговиште госпођи Миљани Златковић.Мини утоваривач je део пројекта  под називом ,, Очување и обнављање екосистема прекограничног региона  кроз побољшање квалитета речних вода и земљишта''. Општина Трговиште пројекат реализује у сарадњи са водећим  партнером општина Дупница из Републике Бугарске.

by

Привредна Комора Србије донирала агрегате општини Трговиште

Директор Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињаког управог округа Горан Јовић уручио је општини Трговиште донацију два агрегата за струју марке Villager VGP 2700s и два продужна кабла 3x25 L-15M, за потребе подршке у отклањању последица поплава које су погодиле југ Републике Србије.

by

Подела пакетића хуманитарне организације Српска солидарност свим ђацима Основних школа на територији општине Трговиште

Дана 02.02.2021.године председница општине Трговиште Миљана Златковић са својим сарадницима обишла је све школе на територији општине Трговиште ( ОШ у Трговишту, ОШ у Новом Селу, ОШ у Доњем Стајевцу и ОШ у Радовници) и том приликом поделила пакетиће свим ученицима од 1. до 8. разреда. Пакетићи су донација хуманитарне организације Српска солидарност из Београда, који су први пут код нас и очекујемо још бољу и успешнију сарадњу са овом организацијом у предстојећем периоду.

by

Реализација пројекта Очување и обнављање екосистема прекограничног региона кроз побољшање квалитета речних вода и земљишта

У оквиру Interreg - IPA програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија који финансира Европска унија, данас је у Трговиште допремљен камион марке IVECO носивости 1,5т. Кључеви камиона су уручени председници општине Трговиште госпођи Миљани Златковић.Камион марке IVECO je део пројекта под називом ,, Очување и обнављање екосистема прекограничног региона кроз побољшање квалитета речних вода и земљишта''. Реализцијом овог пројекта биће изграђено четири бујичне преграде на водотоцима у општини Трговиште и набављен један мини багер. Општина Трговиште пројекат реализује у сарадњи са водећим партнером општина Дупница из Републике Бугарске.

Претражите вести

Миљана Златковић

Председник општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе СНС

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %