sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Потписивање уговора са Министарством за бригу о селу

Министарство за бригу о селу, на основу Уредбе Владе Републике Србије, спровело је Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом '' Михољски сусрет села''. Међу потписницима Уговора, којима су додељена бесповратна средства је и наша јединица  локалне самоуправе, а заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић   јуче  је у Палати Србије потписао Уговор са министром Миланом Кркобабићем. Укупан износ додељених средстава  је 31.025.279,24  динара, за 68 јединице локалних самоуправа. Представник Комисије за доделу средстава Љубивоје Ршумовић рекао је да је ово први корак у оживљавању  културног живота села и да је и време право да се инфраструктура у сваком селу поправи. '' Села Србије су данас, а  то су била и јуче и остаће, највиталнији део Србије. Све добро, све снажно и виспрено управо стиже из села. Данас, оживљавањем ових манифестација, настављамо све оно добро и вредно што су неки пре нас чинили''. ,,Док је села и сељака Србија ће бити јака'' додао је Кркобабић.

by

UNOPS донирао возило општини Трговиште

Општина Трговиште је од стране UNOPS- a преко донације Пројекта EU PRO добила возило Great wall BG 159A015 . Председница општине Миљана Стојановић Златкоић је потписала уговор о донацији са директором UNOPS –a господином Michelom Telatin, и уједно се захвалила на донацији, која ће локалној самоуправи бити од пуног значаја.

by

Донација у виду играчака за вртић у општини Трговиште

Поводом Дана општине  Предшколска установа ''Полетарац'' у Трговишту  добила је ''pertini'' играчке које је донирала Хуманитарна организација ''Српска солидарност''. Представницима ПУ ''Полетарац'' свечано је уручена донација од стране заменика председника општине Трговиште Небојше Трајковића. Дониране су играчке за малишане и  едукативно -  креативне игре намењене различитим узрастима, како би малишани квалитетније могли  да проводе време са својим другарима и васпитачима. '' Желимо да деци улепшамо свакодневни боравак у вртићу.Потрудили смо се да обезбедимо играчке које ће поптомоћи одрастање деце и које ће подстаћи њихову креатиност'' – истакао је Трајковић.

by

Tрговиште обележило 15. септембар – Дан ослобођења у Другом  светском рату и Дан општине

Поносно Трговиште је обележило свечано и достојанствено седамдесет осму годишњицу ослобођења од бугарских фашиста у Другом светском рату, у постојећим условима пандемије Ковида 19, носећи, оправдано,епитет првог ослобођеног места у тадашњој поробљеној Југославији и Европи. Руководство Општине Трговиште и СУБНОР Трговишта, уз сарадњу са СУБНОР-ом Врања и Србије, реализовали су садржајан програм прославе овог важног историјског датума за ову општину. У православној Цркви Светог Николе одржан је помен  ослободиоцима Трговишта и свим палим борцима у Великом рату, јер се Дан ослобођења Трговишта у Другом светском рату поклапа са Даном пробоја Солунског фронта, који се од ове године, по други пут , у српском народу обележава као '' Дан Српског јединства, слободе и националне заставе''. Код споменика погинулим борцима, испред Основне школе у Трговишту, присутне је поздравила председница Општине Миљана Стојановић Златковић, а почаст је одата минутом ћутања и полагањем венаца : Општине Трговиште, чију је делегацију предводила председница Миљана Стојановић Златковић, Града Врања коју је предводила заменица градоначелника Зорица Јовић, представници Војске, МУП-а, СУБНОР-а и делегација општине Мали Зворник. О значају овог великог историјског догађаја, испред споменика, говорио је председник Скупштине СУБНОР-а Србије Мирољуб Стојчић, потомак ратника Првог и Другог светског рата, чији је отац Михајло учествовао у ослобађању Трговишта те давне 1943.године. Стојчић је на крају истакао да је ово руководство Србије битно изменило однос према борцима и према неговању традиција ослободилачких ратова и да је СУБНОР-у Србије велику подршку у неговању културе сећања на све битне догађаје из велике и значајне историје српског народа. На свечаној седници Скупштине општине Трговиште, уз прикладан филм о радним активностима Општине Трговиште, присутнима се у сали Дома културе, обратила, у историји прва, председница Општине Миљана Стојановић Златковић, председник Скупштине  општине Трговиште Александар Колић и народни посланик Ненад Крстић. Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић је истакла да је у Општини Трговиште, поред економског напретка, активно рађено и на заустављању пада наталитета, као и на стварању услова за реализацију, даљих развојних пројеката и захвалила се на помоћи свима, а посебно Републици Србији. П редседник Скупштине Александар Колић и председница Општине уручили су '' Јавна признања 15. септембар'' заслужним колективима, установама и појединцима. Један од њих био је и командант Копнене Војске Србије генерал потпуковник Милосав Симовић, који се у име награђених, бираним речима, срдачно захвалио Општини Трговиште и њеном руководству. И овог пута су ученицима генерације и одличним студентима из Трговишта  уручене новчане награде у износу од по 30.000,00 динара.

by

Обавештење о сузбијању ларви комараца на територији општине Трговиште

Локална самоуправа општине Трговиште обавештава грађане да ће  21.09., 22.09., и 23.09.2021.године, уколико се стекну неопходни метео услови, предузеће ЕКОЗАШТИТА д.о.о. из Београда вршити третман сузбијања ларви комараца на територији локалне самоуправе. Апелујемо  на све пчеларе да предузму све мере заштите  пчелињих друштва.Радови ће се изводити у временском интервалу од 09 до 18 часова. Планирано је да радови трају три дана.Третман ће се вршити  препаратом за сузбијање ларви комараца  LARVASTOP PIRIPROX  0,5 ZG. Координацију рада спровешће шеф стручно оперативног тима извођача, уз пуну сарадњу са надзором третмана у име локалне самоуправе.

by

Донација Хуманитарне организације '' Српска солидарност''

Данас је у општини  Трговиште  подељено око 3000 свезака, свим ђацима  на територији наше општине од првог до осмог разреда. Свеске је донирала Хуманитарна организација  ''Српска солидарност '' добровољно , невладина  непрофитна организација основана ради остваривања циљева у области хуманитарног рада и помоћи социјално угроженом становништву. Наша општина је захваљујући њиховом постојању и хуманости добила 3000 свезака, које је заменик председника општине Небојша Трајковић  обиласком школе поделио ђацима. Деца су наш приоритет, зато на време улажемо  у нашу децу, у квалитет живота њих и њихових породица, трудили смо се и трудимо се да олакшамо њихово школовање. Хвала Хуманитарној организацији ''Српска солидарност'' као и свима који нам помажу и препознају  нашу жељу, наш труд и наше залагање, рекао је заменик председника општине Трговиште  Небојша Трајковић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %