sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Омладинци  фудбалског клуба из Трговишта подршка фудбалерима  ФК ''Црвена звезда''

Општина Трговиште је са задовољством прихватила  позив ФК ''Црвена звезда '' за гостовање наше деце на трибинама као подршка овом клубу. Омладинци  узраста до 14 година из Трговишта, данас  су кренули   на утакмицу ФК ''Црвена звезда'' која ће се одиграти вечерас од 18 часова и 45 минута ,против бугарског шампиона  Лудогорец на стадиону Маракана у Београду.

by

Свечано обележена слава Манастира Преподобног Прохора Пчињског

Обележавање празника и јубилеја 950 година манастира Преподобног Прохора  Пчињског, у присуству великог броја верника, архијерејском литургијом и резањем славског колача обележена је манастирска слава.Литургију је служио Епископ врањски Пахомије, нишки  Арсеније, брегалнички Марко  са свештенством  Српске Православне цркве. Свечаности су присуствовали народни посланик Ненад Крстић, председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и заменик председника Небојша Трајковић. Церемонији је присуствовала  и потпредседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, као изасланик председника Србије Александра Вучића.

by

Помоћница министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић у радној посети Трговишту

Дана 29.10.2021.године општину Трговиште је посетила помоћница Министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић, и том приликом је са замеником председника општине Трговиште Небојшом Трајковићем на радном састанку разговарала о проблемима са којима се мештани сусрећу, као и о могућностима за њихово решавање. Помоћница министра је изјавила, да је пораст наталитета резултат не само државне подршке  када је реч о мерама  популационе политике, већ и општинских давања, кроз меру популационе политике. Помоћница министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић захвалила се локалном руководству  општине Трговиште на топлој добродошлици. Како је нагласила, ова општина заузима велику површину југа Србије и налази се на  важној позицији за целу државу.

by

У Трговишту одржани Михољски сусрети села

Циљ манифестације ''Михољски сусрети села'' коју је отворио заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић је да се кроз игру, знања и дружења размене искуства, обогате друштвени и социјални живот и допринесе у очувању, развоју и неговању села и обичаја. Манифестација је организована под покровитељством Министарства за бригу о селу. У оквиру манифестације представили су се  пољопривредни произвођачи са својим производима, фолклорне групе, лазарице, одржан је квиз знања где су учесници била деца средње школе, представљена су традиционална јела, народне рукотворине, одржан је турнир у фудбалу.

by

У Трговишту одржана обука за управљање ванредним ситуацијама у оквиру Пројекта  Interrg – IPA CBC Bugarska - Srbija

У оквиру Пројекта Interrg – IPA CBC Bugarska - Srbija, имплементација паметних политика, управљања, мониторинга и превенција животне средине CB 007.2.31.141 у Трговишту је одржана тродневна обука на тему извођења заједничких теоријских и тактичких вежби и теренске обуке за управљање ванредним ситуацијама у оквиру поменутог пројекта. Пројекат спроводи општина Трговиште као водећи партнер, са општином Костинброд из Бугарске, и обуци су присуствовали и партнери из Костинброда. У кабинету председнице општине Трговиште Миљане Стојановић Златковић одржан је радни састанак са замеником градоначелника општине Костинброд из Бугарске Александром Ненов и менаџером пројектног тима, где је било речи о напретку имплементације започетог пројекта као и могућности о некој новој сарадњи.

by

,,Радна акција са Тамаром''  код породице Трајковић у Трговишту

У  периоду од 18.10. до 23.10.2021.године телевизијска емисија  ,,Радна акција са Тамаром'' која за циљ има помоћ и обнову домова  социјално угрожених породица, започела је свој рад на подручју општине Трговиште. Наведена емисија обратила се молбом Општини Трговиште за помоћ у виду матерјала за обнову куће, рађење бетонаже и свих осталих трошкова у периоду боравка екипе на територији општине Трговиште. Локална самоуправа је са великим задовољством изашла у сусрет и донирала телевизијској емисији  ,, Радна  акција са Тамаром'' све горе наведено и тиме је кућа породице Трајковић комплетно обновљена. Локална самоуправа дуги низ година помаже породицу Трајковић као и све остале социјално угрожене породице на територији наше  општине у складу са својим могућностима. Локална самоуправа је пре годину дана доделила стан од 100 квадрата наведеној породици и кроз меру популационе политике породици Трајковић за троје деце која испуњавају услове у складу са Одлуком месечно исплаћује 90.000,00 динара Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић је изјавила ,, без обзира што смо доделили стан пре годину дана наведеној породици са задовољством сам прихватила молбу емисије ,, Радна акција са Тамаром'' и увек ћемо се као локална самоуправа одазивати оваквим молбама.  Ми као локална самоуправа већ дуги низ година обнављамо куће социјално угроженим породицама у свим месним заједницама и наставићемо обнову и изградњу кућа у складу са могућностима  и неће нам бити потребне фотографије као доказ, јер наш рад и рад политике председника Александра Вучића  се показује кроз дела , а најбољи пример  за то јесте наша мера популационе политике јер смо једина општина у Србији која јесте пример добре праксе у подстицају наталитета наше општине. Захваљујем се телевизијској емисији ,, Радна акција са Тамаром''  која је по други пут посетила нашу општину и остварила значајне резултате  својом посетом ''.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %