sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

СВЕТОСАВСКИ ПАКЕТИЋИ У ПУ ,,ПОЛЕТАРАЦ''

У сарадњи са хуманитарном организацијом ,, Осмех на дар'' из Београда, у ПУ ,,Полетарац'' у општини Трговиште уручени су светосавски пакетићи за све малишане предшколске установе. Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Злаковић и њени сарадници обишли су ПУ ,,Полетарац'' и том приликом поделили пакетиће деци ове предшколске установе.

by

СВЕТОСАВСКИ ПАКЕТИЋИ ЂАЦИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

И ове године, као и уназад 5 година,  хуманитарна организација ,, Осмех на дар '' из Београда, донирала је светосавске пакетиће за децу Основних школа у општини Трговиште. Председница општине  Миљана Стојановић Златковић и њен заменик Небојша Трајковић, поделили су светосавске пакетиће за децу од првог до четвртог разреда у свим Основним школама на територији општине Трговиште и то: (ОШ  у Трговишту, ОШ у Новом Селу, ОШ у Доњем Стајевцу , ОШ у Радовници) и деци у ПУ ,, Полетарац '' у Трговишту. ''У питању је студентска организација са којом сарађујем још из студентских дана и овим путем им се јавно захваљујем што уназад шест година, укључујући и ову, нису заборавили нашу децу'' – изјавила је председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић.

by

Уручена помоћ мештанима општине Трговиште

Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и њен заменик Небојша Трајковић посетили су породичну кућу Слободана Крстића који живи у Месној заједници Доњи Стајевац, махала Рид у општини Трговиште, коме су уручили све оно што му је тренутно потребно: шпорет, кревет, гардеробу, обућу, посуђе, намернице. Обишли су и остале мештане који живе у тој махали и уручили неопходне намернице како би лакше презимили. ''У овом неприступачном крају углавном живе страије и болесне особе у тешким условима, некима смо понудили да буду смештени у Прихватни центар као и да буду корисници Народне кухиње . Локална самоуправа наставиће и даље да помаже сиромашним људима на територији општине Трговиште '' – изјавила је председница општине Миљана Стојановић Златковић. Ову акцију покренули су општина Трговиште и Српска напредна странка која је издвојила одређена средства како би на овај начин помогли људима из социјално угрожених породица који живе у оваквим забитим крајевима како би им олакшали свакодневницу.

by

Други Јавни позив за подношења пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну  пољопривреду у 2022.години

Други Јавни позив за подношења пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2022.години Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је Други Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта  за конкурентну пољопривреду Србије у 2022. Години. Предмет Другог Јавног позива су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у областима производње млека, производње меса, пчеларства и аквакултуре. Детаљнија спецификација прихватљивих трошкова за који се одобравају подстицаји из члана дата је у прилогу један Јавног позива „Спецификација прихватљивих трошкова, који се односе на пројекте везане за примарну пољопривредну производњу из области сточарства“. За спровођење Јавног позива у 2022. години, опредељена су средства у износу од 360.000.000,00 динара. Укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи у динарској противредности од 20.000,00 еура до 50.000,00 еура, тј. минимални износ бесповратних средстава од 10.000-25.000,00 еура. Рок за подношење пријаве је од 24.01.2022. године до 23.02.2022. године. Заинтересовани за коришћење подстицајних средстава из Јавног позива,пријаву  са  прописаном документацију у складу са Правилником и Јавним позивом,  подносе у затвореној коверти  са назнаком имена и презимена, односно назива као и адресе подносиоца пријаве и напоменом : „Пријава за утврђиање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2022. Години – Други јавни позив“ препорученом поштом на адресу: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Управа за аграрна плаћања, Тим за управљање пројектом за конкуретну пољопривреду Немањина 22-26 Поштански преградак број 52 11000 Београд Сви заинтересовани за подношење пријаве на Другом Јавном позиву за подстицајна средства из примарне сточарске производње и то у областима производње млека, производње меса, пчеларства и аквакултуре, могу се обратити самосталном саветнику за пољопривреду, Општинске управе општине Трговиште, Донки Смиљковић. У сарадњи са стручном  службом за пољопривреду града Врања биће одржан састанак са свим заинтересованим грађанинима општине Трговиште, на којем ће исти бити ближе упућени о начину конкурисања и остваривању права на подстицајна средства из Јавног позива.   

by

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште  због тренутне епидемиолошке ситуације , а у циљу спречавања  ширења заразне болести Ковид – 19 , најављена је строжа контрола поштовања свих епидемиолошких мера и препорука штаба за ванредне ситуације. Командант штаба Миљана Стојановић Златковић апелује на све грађане  на поштовање свих прописаних мера и наглашава да је најважнија лична одговорност сваког појединца. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразне болести:

by

Председница општине Трговиште гласала на референдуму

Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић извршила је своју грађанску дужност и у раним јутарњим  часовима прва гласала у својој изборној јединици. Предсеедница општине је заокружила ДА за још јачу, стабилнију и бољу Србију.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %