sort proizvodi

ОБАВЕШТЕЊА

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВАЊА И ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА МЛАДИМА И ЖЕНАМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ,, РАЗВОЈ ОМЛАДИНСКОГ И ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ЈАБЛАНИЧКОМ И ПЧИЊСКОМ ОГРУГУ''

Пројекат ,, Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу '' суфинансирају Кабинет министра задуженог за равномерни регионални  развој и градови Лесковац и Врање, општине Власотинце, Бојник, Медвеђа, Владичин Хан, Сурдулица и Трговиште и Центар за развој Јабланичког и Пчињког округа. Циљ пројекта је да се младима и женама омогући унапређење пословања. Реализација пројекта ће омогућити младима и женама које су власници постојећих микро и малих предузећа и предузетницима/предузетницама да своје пословање унапреде уз развој предузетништва и предузетничког духа. Програм се реализује у две фазе и то: прва фаза Програма – обуке, Друга фаза Програма -  Додела бесповратних средстава. Право на учешеће у Програму, у другој фази доделе бесповратних средстава најбољим бизнис плановима, имају они кандидати који су успешно завршили програм обуке и израдили бизнис план. Овај Јавни позив позив објављен је на  сајту општине Трговиште  https://www.trgoviste.rs/konkursi/2023. Рок за доставу пријава у оквиру друге фазе Програма условљен је реализацијом обуке припрема бизнис плана и спремност инвестирања, односно 10 дана након завршетка обуке, а подносиоци пријава у фази такмичења ће о истом бити благовремено обавештени. Оверена и одштампана пријава са обавезном документацијом доставља се у затвореној коверти са назнаком ,, Развој омладинског и женског предузетнижтва у Јабланичком и Пчињском округу – не отварати'' поштом или на писарници јединице локалне самоуправе ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ, Адреса: ул.Краља Петра Првог бр. 4 17525 Трговиште.

by

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ  Попис пољопривреде

У Попису пољопривреде 2023.  биће ангажовано око 3 000 пописивача Јавни позив (конкурс) за пријавлјивање кандидата за пописиваче објавлјује се 15. августа 2023. године у 8.00 часова на веб-сајту Завода (stat.gov.rs) и сајту Пописа (popispoljoprivrede.stat.gov.rs), као и у средствима јавног информисања. Грађани који су заинтресовани за рад у Попису у својству пописивача могу да се пријаве исклјучиво попуњавањем електронске пријаве на поменутим сајтовима, од 15. августа (од 8.00 часова) до 21. августа (до 20.00 часова) 2023. године.  Услови које кандидати треба да испуне су следећи: –          државлјанство Републике Србије, –          пребивалиште или пријавлјено боравиште у Републици Србији; –          најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве; –          стечено најмање трогодишње средње образовање; –          да кандидат није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак. Подразумева се познавање рада на рачунару (MS Office, интернет) и могућност приступа интернету током периода ангажовања.  Процес селекције пријавлјених кандидата се врши у три фазе: 1.         Избор пријавлјених кандидата за пописиваче за предају документације и интервју; 2.         Рангирање према бодовима оствареним приликом пријаве и на интервјуу; 3.         Селекција након оствареног успеха на обуци. Детаљна објашњења у вези са ангажовањем пописивача могу се наћи у Процедури за избор пописивача.

by

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ КУЋА И СТАНОВА

У Палати Србија уручени су уговори о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова у 131 локалној самоуправи међу којима је и општина Трговиште у оквиру пројекта ,, Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији''. Уговор је заменику председника општине Трговиште Небојши Трајковићу уручила Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић. Министарство ће у оквиру пројекта ,, Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији '', за субвенције издвојити једну милијарду, а општине односно локалне самоуправе 800 милиона динара. Овај програм Министарство спроводи већ три године, истакла је министарка, и додала да помоћ грађанима да замене врата, прозоре, поставе изолацију, уграде ефикасне котлове и поставе соларне панеле, представља заједнички рад на енергетској транзицији.

by

МИНИСТАР ЕДИН ЂЕРЛЕК ПОСЕТИО ОПШТИНУ ТРГОВИШТЕ

Министар без портфеља задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек посети је јуче Општину Трговиште где је са председником општине Трговиште  Ненадом Крстићем потписао вредан Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције приступне саобраћајнице до индустријске зоне у Доњој Трници, за који је издвојено 13, 2  милиона динара. Председник општине Трговиште Ненад Крстић захвалио се министру Ђерлеку и нагласио да је потписивање овог  уговора од великог значаја за мештане Трговишта али и локалних места. Након поптисивања уговора и краћег радног састанка министар је са председником и сарадницима обишао Основну школу  ,,Бранко Радичевић'' у Трговишту као и индустријску зону у Доњој Трници.

by

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

На основу Наредбе Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште бр. 217-69/23 од 19.07.2023.године, ЈП „Комуналац“ Трговиште, дана 20.07.2023. године доноси следеће

by

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Обавештавају се грађани општине Трговиште да је услед великих падавина кише у протеклом временском периоду дошло до прекида путне инфраструктуре у местима Поповци, Метежевци, Сурлица, Букова падина и да без преке потребе не користе исте до санације, као и да уколико хитност налаже обрате се Ватрогасној-спасилачкој јединици у Трговишту на број телефона 017/452-194 ради проналажења алтернативног путног правца.

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %