sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

У Општини Трговиште потписани су уговори са корисницима изабраним на Јавном конкурсу за енергетску санацију породичних кућа и станова. Општина Трговиште је 20.05.2022.године расписала Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова које се односе на замену столарије, а потписани су и тројни уговори између представника општине, извођача радова и грађана.Удео средстава подстицаја износи максимално 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ. Након потписивања уговора грађани и извођачи улазе у реализацију уговора , а по завршетку радова обраћају се Општини са захтевом за исплату дела који општина субвенционише. У складу са Уговором, рок за завршетак радова је јануар 2023.године. У току је и позив за уградњу соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама на територији општине Трговиште.

by

ДАН ОПШТИНЕ ЛЕБАНЕ

8.новембар Дан општине Лебане , као и општинска слава – Св.Димитрије – Митровдан, обележени су традиционално у присуству делегације општине Трговиште. Након пресецања колача председници општина Трговиште и Лебане потписали су споразум о сарадњи и самим тим учврстили дугогодишњу сарадњу свечаним братимљењем . Председница општине Трговиште Миљана Златковић Стојановић – истакла је ,, Да јој је велика част што је испред локалне самоуправе и њених грађана потписала овај споразум, али је такође истакла да је поносна на дугогодишње братске везе и пријатељство између општине Трговиште и Лебана наводећи да ће у будућем периоду настојати да постојећи односи две општине буду проширени и додатно учвршћени сарадњом на добробит становника обе локалне самоуправе''.

by

У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ ОБЕЛЕЖЕНА ЈЕ ДЕЧИЈА НЕДЕЉА ПОД НАЗИВОМ

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, и ове године се обележава у нашој локалној самоуправи , од 3. до 9. Октобра под слоганом ,, Шта детету треба да расте до неба '' Тим поводом малишане из ПУ ,, Полетарац'' у свом кабинету примила је председница општине Миљана Златковић Стојановић , уручила им поклоне и заједно са децом прошетала до Предшколске установе и дружила се са њима у дворишту вртића. ''Разговарајмо са децом, али разговарајмо и између себе, шта све можемо да урадимо да дечји живот буде лепши и бољи, да њихово детињство буде здравије и срећније, јер све што чинимо и што јесмо дугујемо нашој деци '' изјавила је председница .

by

Општина Трговиште доделила је ранчеве деци за полазак у први разред

Поводом почетка нове школске године председница општине  Трговиште Миљана Златковић Стојановић и заменик председника општине Небојша Трајковић обишли су све основне школе на територији општине Трговиште и том приликом свим ђацима првацима  уручили ранчеве и пожелели срећан полазак у школу. Такође, сви ђаци прваци са територије општине Трговиште добиће  новчану честитку у износу од 5.000,00 динара поводом поласка у први разред.

by

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ  ЧЕСТИТАЛА  СВИМ УЧЕНИЦИМА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У своје лично име и у име локалне самоуправе честитам почетак нове школске године свим ученицима основних школа, средњошколцима, наставницима и професорима. Посебне честитке упућујем ђацима првацима и желим им срећан почетак школовања. Поводом поласка у школу локална самоуправа обезбедила је свим ђацима првацима ранчеве са прибором и новчану честитку.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ПОТПИСАЛА УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, уручила је  22.07.2022.године у Смедеревској Паланци уговоре представницима 38 локалних самоуправа којe су на јавном позиву добилe средства за улагање у повећање енергетске ефикасности у јавне објекте, и поручила да је повећање енергетске ефикасности национални пројекат и посао који се тиче свих институција, привреде и грађана. У име општине Трговиште Уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности зграде Основног образовања у Радовници к.п. бр 9253. К.О. Радовница : повећање енергетске ефикасности објекта ОШ ,,Жарко Зрењанин Уча'' у Радовници, потписао је заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић. Предмет овог уговора је финансирање пројекта унапређења енергетске ефикасности објекта од јавног значаја у јединицама локалне самоуправе, средствима подстицаја и пренос средстава Кориснику на име суфинансирања. Износ додељених  средстава је 30.000.000,00 динара што износи 79, 66% вредности Пројекта, а остатак вредности пројекта финансираће општина Трговиште. Председница општине Трговиште Миљана Златковић Стојановић изјавила је: ,,  кроз овај пројекат ће бити унапређена енергетска ефикасност у ОШ у Радовници, као и да општина има и друге заједничке пројекте са Министарством  у овој области''. Председница општине се захваљује потпредседници Владе на доброј сарадњи и указаној подршци општини Трговиште.

Миљана Златковић Стојановић

Председница општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %