sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Успешно реализован програм ЛАП запошљавања општине Трговиште за 2020.годину

Председница општине Трговиште у којој се спроводи Локални акциони план запошљавања, Миљана Златковић, потписала је са приправницима уговоре о стручном оспособљавању у трајању од годину дана. У току је реализација Јавног позива у оквиру Мера активне политике запошљавања  који се односи на спровођење стручне праксе, јавних радова као и програма самозапошљавања. Од педесеторо приправника који су добили шансу да се стручно оспособе на основу једногодишњег приправничког стажа, 5-оро је факултетски образовано, 15- оро је завршило вишу,а 30 -оро средњу школу, пети, шести и седми степен стручне спреме. За стручну праксу  локална самоуправа је издвојила средства  3.666.000,00 динара а  из буџета Републике  Србије 5.499.000,00 динара. За јавне радове где је ангажовано 50 лица општина је издвојила  2.265.000,00 динар, а из буџета Републике Србије 3.397.500,00 динара, а што се тиче субвенције самозапошљавања  средства локалне  самоуправе су 1.500.000,00 динара, а Републике Србије 2.250.000,00 динара.Тако да је и ове године успешно реализован  програм ЛАП запошљавања за 2020.годину. Председница општине Трговиште Миљана Златковић је истакла да се велики напори улажу ради смањења стопе незапослености ,првенствено кроз мере јавних радова и самозапошљавања и да се младима да шанса да се стручно оспособе, докажу и својом ангажовањем допринесу у развоју општине Трговиште.

by

Одржан први припремни састанак радне групе

Дана 05.11.2020. године одржан је први припремни састанак радне групе за израду Плана развоја општине Трговиште за период 2021-2030, која је формирана по Решењу број 119-106/2020 на седници Скупштине општине Трговиште одржаној дана 12.09.2020.године.

by

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић у посети општине Трговиште

Председница општине Трговиште Миљана Златковић организовала је пријем за помоћника министра пољопривреде за рурални развој Александра Богићевића и његове сараднике. На састанку је било речи о проблемима са којима се сусрећу пољопривредници, као и о мерама које се предузимају како на пољопривредном тако и на руралном нивоу, како би се поспешио развој руралних средина. Помоћник министра пољопривреде је навео да ће након разговора са пољопривредницима о њиховим потребама бити места о изменама и допунама мера проширења у програму подршке за спровођење политике руралног развоја за предстојећу годину. Председница општине Миљана Златковић је додала да ће у буџету за 2021.годину бити планирана средства за подстицај пољопривреде,јер општина Трговиште као рурално подручје својом надмосрком висином погодује развоју пољопривреде пре свега воћарством, а све то у циљу унапређења ефективности мера руралног развоја и социоекономских аспекта живота у руралним областима.

by

Додела средстава за подстицаје у пољопривреди

На основу Програма подршке за споровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Трговиште за 2020. годину,на који је дата сагласност од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, расписан је Јавни оглас за доделу средстава за подстицаје предвиђене Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Трговиште. Подносиоци пријаве су регистрована пољопривредна газдинства,земљорадничке и пољопривредне задруге као и удружења која делују у области пољопривреде. Укупна средства предвиђена за реализацију Програма из буџета јединице локалне самоуправе су 8.000.000,00 динара, распоређених по мерама. Мере које се финансирају са 100% од вредности инвестиције су регрес за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање) и успостављање и јачање удружења која делују у области пољопривреде. Мера која се финасира до 60% од вредности инвестиције је инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинства у секторима млеко; сектор месо; сектор воће, грожђе, поврће и цвеће; сектор пчеларство ; и сектор аквакултура.Према расписаном Јавном огласу средства су добила 2 удружења која делују у области пољопривреде и 71 регистровано пољопривредно газдинство.

by

Санација и крпљење ударних рупа и поправка путева пред зиму

Локална самоуправа у сарадњи са ЈП Трговиште ИН у протеклој недељи радили су на санацији и крпљењу ударних рупа на коловозу и тротоарима локалних путева. Саниране су и рупе на коловозима прилазних путева до Дома здравља и градске цркве. У току су и радови  на чишћењу , поправљању  и насипању општинских не категорисаних путева који су били оштећени након обилних падавина. Циљ је да сви путни правци буду поправљени , уређени и спремни за предстојећу зиму, без рупа и других  оштећења. ЈП Трговиште ИН   у наредној недељи почеће са формирањем зимске службе која ће имати задатак да прати и спроводи активности на обезбеђењу  проходности и безбедности саобраћаја у зимским условима на свим општинским путевима.

by

Успешна реализација пројеката прекограничне сарадње Бугарска - Србија

У оквиру реализације пројекта “Youth networking for economic exchange in the cross-border region” ко финансираног од стране Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија (Interreg IPA CBC Bulgaria-Serbia Programme), Канцеларија за младе Трговише је као партнер 2 на пројекту набавила 10 рачунара за потребе опремања ИТ центра који ће бити отворен у згради Градске библиотеке (Дом Културе) у оквиру истог пројекта. Канцеларија за младе Трговиште планира да користи овај центар ради побољшања интересовања младих за ИТ науку у региону општине Трговише, као и за орџавање радионица на теме wеб, као и софтwаре девелопмента, у оквиру пројекта као и након завршетка истог. Канцеларија за младе Трговиште на овом пројекту учествује са организацијом “Натионал Ассоциатион Легал Инитиативе фор Опен Говернмент” из Бугарске. Циљ пројекта је умрежавање младих ради побољшања знања из сфере ИТ науке и ради побољшања прекограничне сарадње у остваривању истих циљева из ИТ струке. Буџет пројекта износи 146 343.13 ЕУР од чега ЕУ донира 85% од укупног износа. Буџет Канцеларије за младе Трговиште износи 73 865.25 ЕУР од чега ЕУ донира 62 785.46 ЕУР.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %