sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ЛЕТЊИ СВЕТИ НИКОЛА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН У ТРГОВИШТУ

Дана 22.05.2024.године у општини Трговиште свечано је обележена општинска слава Свети Никола. Обележавање је најпре почело Светом Литургијом којој су присуствовали народни посланик Ненад Крстић, председница општине Наташа Манасијевић, заменик председника општине Братислав Крстић са сарадницима, многобројне званице са којима општина Трговиште има дугогодишњу сарадњу, представници Војске Србије, представници Муп-а и велики број верника. Након Свете Литургије уследиле су Литије улицама Трговишта којима су осим руководства присуствовали и верници. У складу са обичајима и православном традицијом обављено је освећење и резање славског колача. Овогодишњи кум је председник ОФК ,,Сасе 5“ Александар Велиновић из Трговишта, а кумство за наредну годину преузела је директорка JУ „Библиотека Антоније Поповић“ Трговиште Драгана Стаменовић. „Сваке године обележавамо традиционално Светог Николу, искористила бих прилику да у своје лично име и у име локалне самоуправе честитам свима који данас славе, пожелела бих добро здравље, благостање и напредак. С обзиром да је Свети Никола заштитник деце, желим да кажем и то да благослови и сачува сву децу овога света, да нам се у општини рађају у што већем броју јер свако новорођено дете је дар од бога и истинска и највећа љубав и таква љубав фали овом свету“, изјавила је председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

by

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ТРГОВИШТУ

Данас је одржана седница  општинског Штаба за ванредне ситуације којом је председавала  Наташа Манасијевић командант штаба за ванредне ситуације на којој  су чланови штаба  разматрали  тренутну ситуацију  услед обилних падавина и донели  закључке који се пре свега односе на што бржу нормализацију у подручјима где је настала највећа штета на територији општине Трговиште. На седници је изабрана комисија која ће кренути са утврђивањем чињеничних стања на деловима локалних путева које треба санирати који су погођени елементарном непогодом. Због огромне количине падавина, водостај реке је велики и није могуће употребити механизацију те је потребно да се водостај реке повуче и  да све што је оштећено у најбржем могућем року и санира.

by

РАДИОНИЦА „ БУДИ БОЉА“ СА НОВИНАРКОМ САЊОМ МАРИНКОВИЋ У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ

У Јавној библиотеци „Антоније Поповић“ у општини Трговиште организована је радионица новинарке Сање Маринковић под слоганом „Буди боља“. Ово је мотивационо дружење органозовано са жељом да жене инспиришу једна другу да сваким даном буду још боље. У овом дружењу учествовале су жене из Трговишта разноврсних професија. Запослене у јавним предузећима и установама, учитељице, здравствене раднице, окупљене да размене искуства и идеје, да једна другу инспиришу да сваким даном буду још боље. Председница општине Трговиште Наташа Манасијевић поздравила је учеснице скупа и дала пуну подршку свим женама колика је битна улога жене у друштву. Наша локална самоуправа  кроз разне пројекте у сарадњи са Министарством за равномерни регионални развој издваја значајна средства из буџета за женско предузетништво, које сваке године додељујемо женама предузетницама и оним женама које нису успеле да се остваре као пословне жене те им пружамо прилику да и њима изађемо у сусрет увек као подршка, финансијска пре свега и морална.  „ Заборавимо на завист и сујету ако је имамо, у  тешким временима, временима рата и глобалне економске кризе порука моја је пре све да будемо добри људи да будемо удружени тим у којем ће пре свега владати солидарност и тако уједињени да стварамо свет и мењамо свет као боље место за живот свих нас“ изјавила је председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Дана 07.05.2024.године одржана је 8.седница општинског већа општине Трговиште, којом је председавала председница општине Трговиште Наташа Манасијевић. На седници усвојена је Одлука о додели једнократне новчане помоћи родитељима ученика Основних школа на територији општине Трговиште за потребе набавке уџбеника који то право нису остварили по неком другом основу. Новчана средства за исплату једнократне помоћи од 10.000,00динара биће обезбеђена из буџета општине Трговиште. Сви директори Основних школа на територији општине Трговиште у обавези су да секретару општинског већа општине Трговиште доставе списак деце која нису остварила право на бесплатне уџбенике као што су: ученици примаоци новчане социјалне помоћи, ђаци који се школују по индивидуалном образованом плану, ђаци са сметњама у развоју и инвалидитетом, ученици којима су потребни прилагођени уџбеници ( увећани фонт, Брајево писмо, електронски формат), као и ученици који су у породици треће или свако наредно рођено дете под условом да су им браћа и сестре у систему образовања. Захтев за остваривање права подноси родитељ или старатељ ученика и то на прописаном обрасцу на Писарници Општинске управе општине Трговиште, сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова.

by

АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У СЕЛУ ДОЊА ТРНИЦА У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ

У току је асфалтирање приступне саобраћајнице до индустријске зоне у Доњој Трници. Председница општине Трговиште Наташа Манасијевић и Миљана Стојановић Златковић помоћник председника обишле су радове , тачније почетак радова. Радови се одвијају у складу са предвиђеном динамиком, планом и пројектом.

by

ПАЖЉИВКОВА СМОТРА У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ

Општина Трговиште је, након успешно реализоване школске смотре у свим основим школама на територији Општине Трговиште и успешно реализоване смотре у предшколској установи „Полетарац“, успешно реализовала другу за редом Општинску Смотру „Пажљивко“. Општинска смотра је релизована у холу библиотеке „Антоније Поповић“ где смо кроз игру и забаву добили представнике за регионално такмичење које ће се реализовати у наредном периоду. Смотри су присуствовали и представници локалне самоуправе на челу са замеником председника општине Трговиште Братиславом Крстићем. Сам пројекат „Пажљивко“ се рализује на територији целе Србије и окупља велики број општина, које у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја реализују пројекат. Нама је то дало додатни ветар у леђа да на што бољи и успешнији начин релаизујемо смотру код нас. Велика одговорност је на свима нама да учествујемо и дајемо допринос у образовању деце у свим сверама друштвеног живота. Захваљујемо се свим субјектима који су узели учешће у пројекту и помогли нам у рализацији.

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %