sort proizvodi
news

Завршнa конференцијa пројекта „Презервација и рестаурација прекограничних екосистема кроз побољшање и унапређење квалитета речних вода и земљишта“ CB007.2.32.142

Autor:

У Трговишту је одржана завршна конференција пројекта „Презервација и рестаурација прекограничних екосистема кроз побољшање и унапређење квалитета речних вода и земљишта“ који су имплементирали пројектни партнери, Општина Дупница из Бугарске као водећи партнер и општина Трговиште као пројектни партнер.

Укупна вредност пројекта је 590. 754.61 еура, од чега је кофинансирање Европске Уније 502. 141.41 еура. Пројекат је кофинансиран кроз програм ЕУ прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Општи приоритет овог пројекта је животна средина, конкретно, унапређење екосистема у прекограничном региону кроз унапређење квалитета животне средине.

Овај пројекат подстакао је боље разумевање и сарадњу између партнера, посебно у подручју очувања и рестаурације прекограничних екосистема, као и очувања и побољшања квалитета тла, ваздуха и воде.

Кроз активности тренинга, људи задужени за заштиту животне средине, као и становници из обе општине имали су прилику да размене своја знања и искуства, као и да науче једни од других о различитим потешкоћама у вези са заштитом околине, као и сазнати о евентуалним новим начинима за умањивање негативног утицаја људских активности на екосистеме.

Имплементација пројекта десила се у моменту пандемије корона вируса, али сарадња и комуникација између партнера били су на високом нивоу, процена је организатора и учесника. Семинари и састанци реализовани су путем ЗУМ апликације, када није било могуће исте спроводити уживо. У вези са тим , завршној конференцији су присуствовали онлајн путем интернета и чланови пројектног тима општине Трговиште, Благан Манџић и Бранка Тесановић Марковић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %