sort proizvodi
news

Обележена 77.годишњица 8.Српске ударне бригаде у Трговишту

Autor:

Полагањем венаца и цвећа на спомен чесми у Трговишту, обележен је један од најзначајнијих догађаја из историје нашег краја – 77.година од формирања 8. Српске ударне бригаде. Венце и цвеће положоли су представници општине Трговиште, представници 4. бригаде Војске Србије, представници СУБНОР-а Трговиште, председник скупштине Републичког одбора СУБНОР-а Србије господин Мирољуб Стојчић и представници Полицијске станице Трговиште.

Пригодним говором, присутнима се обратила председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић:

 ,,Времена се мењају, догађаји се смењују, али је историјска истина само једна. 8.Српска ударна бригада има славни борбени пут дугачак преко 500км. На овом путу водила је више од 90 већих борби и низ мањих битака, све до пробоја Сремског фронта.Самим формирањем 8. Српска ударна бригада је обезбедила место на страницама историје, али њен борбени пут овенчан је неизмерном славом и великим жртвама.Животе су у тим борбама изгубила чак 563 бораца. Трагичне су велике жртве уграђене у темеље слободе – те најсветлије људске вредности и због њих смо ми данас овде. Још би већа трагедија била да ми и будуће генерације заборавимо на њих”.

Зато ми са поносом и пијететом  и одајемо пошту и стално се сећамо. На њиховим се жртвама, части и борби за слободу морају васпитавати како данашње тако и будуће генерације, рекла је председница општине Трговиште Миљана Златковић.

 

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %