sort proizvodi
news

Потписивање уговора у програму ,, Моја прва плата''

Autor:

На  основу  Уредбе Владе Републике Србије, о програму подстицања  запошљавања младих Национална служба за запошљавање  расписала је јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих ,, Моја прва плата''. У програм су укључена незапослена лица са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Трајање програма је 9 месеци , а ангажованим лицима Национална служба за запошљавање  исплаћује новчану накнаду у месечном износу  од 20.000,00 динара са средњим образовањем и 24.000,00 динара са високим образовањем.

Учешће у реализацији програма узела је и наша општина Трговиште.Програм је намењен  друштвено одговорним послодавцима који су спремни да дају шансу младим људима да стекну своја прва радна искуства, оспособљавају их за самосталан рад на конкретним пословима , а према унапред утврђеном плану обуке. Приоритет за укључивање у програм имали су послодавци из приватног сектора. У нашој општини успешно је спроведен поступак за почетак реализације програма , тако да су 19 лица потписали уговоре са послодавцима у јавним предузећима  (12 – оро у ЈП Комуналац, 4- оро у ,,Трговиште ИН'' , 3 у туристичкој организацији) и 3 кандидата у општини Трговиште.

Програм ,, Моја прва плата''  ће омогућити да се млади са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства оспособе за  самосталан рад на конкретним пословима.

Претражите вести

Миљана Златковић Стојановић

Председница општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %