sort proizvodi
news

Реализација пројекта Изградња канализационе мреже Трговиште Жабљак

Autor:

У општини Трговиште ради се на реализацији пројекта Изградња канализационе мрече Трговиште Жабљак. Пројекат заједно финансирају општина Трговиште и ЕУ преко програма ЕУ ПРО. Вредност пројекта је 180 000 евра, од тога ЕУ је издвојила 150 000 евра а општина Трговиште учествује са 30 000 евра. 

Пројекат обухвата изградњу канализационе мреже, замену водоводне мреже и на крају асфалтирање овог путног правца у насељу Жабљак у општини Трговиште. Дужина канализационе мреже је 1326 метара.

Председник општине Трговиште Ненад Крстић каже да је овај пројекат од великог значаја за целу општину а посебно за житеље овог насеља, који су година били без канализационе мреже. Иначе ово је још један у низу од пројеката које је општина Трговиште до сада реализовала захваљући помоћи ЕУ. 

Приликом изградње канализационе мреже у насељу Жабљак замењена је И комплетна водоводна мрежа, што је И те како од значаја за 27 домаћинства која живе у овом делу Трговишта. Нова канализациона мрежа повезана је са Постројењем за пречишћавање отпадних вода, чију је изградњу такође финансирала ЕУ 2014. године, рекао је заменик председника општине Трговиште Драган Крстић.

Мештани насеља Жабљак у општини Трговиште изразили су велико задовољство што су након 30 И више година добили канализациону мрежу, нову водоводну мрежу И на крају асфалтирану улицу јер је без свега овога њихов живот протеклих година био јако тежак.

Руководство Општине Трговиште наставља са радом, за добробит свих грађана ове општине, а посебно за стварање свих предуслова за останак младих људи у овој општини.

Преузето са сајта ТВ Ритам

 

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %