sort proizvodi
news

ЛЕТЊИ СВЕТИ НИКОЛА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН У ТРГОВИШТУ

Autor:

Дана 22.05.2024.године у општини Трговиште свечано је обележена општинска слава Свети Никола. Обележавање је најпре почело Светом Литургијом којој су присуствовали  народни посланик Ненад Крстић, председница општине Наташа Манасијевић, заменик председника општине Братислав Крстић са сарадницима, многобројне званице  са којима општина Трговиште има дугогодишњу сарадњу, представници Војске Србије, представници Муп-а и велики број верника.

Након Свете Литургије уследиле су Литије улицама Трговишта којима су осим руководства присуствовали и верници.

У складу са обичајима и православном традицијом обављено је освећење и резање славског колача. Овогодишњи кум је председник ОФК ,,Сасе 5“ Александар Велиновић из Трговишта, а кумство за наредну годину преузела је директорка JУ „Библиотека Антоније Поповић“  Трговиште Драгана Стаменовић.

 „Сваке године обележавамо традиционално Светог Николу, искористила бих прилику да у своје лично име и у име локалне самоуправе честитам свима који данас славе, пожелела бих добро здравље, благостање и напредак. С обзиром да је Свети Никола заштитник деце, желим да кажем и то да благослови и сачува сву децу  овога света, да нам се у општини рађају у што већем броју јер свако новорођено дете је дар од бога и истинска и највећа љубав и таква љубав фали овом свету“, изјавила је председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %