sort proizvodi
news

ОБЕЛЕЖЕНА 79.ГОДИШЊИЦА ФОРМИРАЊА 8.СРПСКЕ УДАРНЕ БРИГАДЕ У ТРГОВИШТУ

Autor:

Дана 08.03.2023.године Трговиште је обележило 79 година формирања Осме српске ударне бригаде. Најпре је , у присуству великог броја грађана и бројних гостију, уприличено окупљање крај споменика на месту формирања бригаде. Минутом ћутања одата је почаст свим  погинулим борцима Осме српске бригаде.

Венце и цвеће положиле су делегације општине Трговиште на челу са  председником Ненадом Крстићем, Владе Републике Србије на челу са државним секретаром у Министарству грађевинарства Драганом Стевановићем и делегација Министарства одбране и Војске Републике Србије, пошту су одали и представници МУП-а Трговиште, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, СУБНОР-а  месне заједнице Батровци, представници Уједињене српске заједнице Куманово и општине Крива Паланка.

У наставку обележавања одржана је свечана академија у Дому културе којој су присуствовале бројне званице укључујући и Министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића. На свечаној академији најпре о борбеном путу предака и њиховој храбрости говорио је председник Субнор-а  месне заједнице Батровци Зоран Драгосављевић.

Овом приликом додељене су захвалнице за сарадњу и допринос у очувању историје као и за сврсисходну помоћ коју општина добија ради лакшег функционисања.

Председник општине Ненад Крстић уручио је захвалницу Министру државне управе и локалне самоуправе Александру Мартиновићу и председнику Субнор-а месне зајенице Батровци Зорану Драгосављевићу. У име награђених обратио се министар Александар Мартиновић.

Овом приликом приказан је и филм о борбеном путу Осме српске ударне бригаде.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %