sort proizvodi
news

ОБЕЛЕЖЕНА 79.ГОДИШЊИЦА ФОРМИРАЊА 8.СРПСКЕ УДАРНЕ БРИГАДЕ У ТРГОВИШТУ

Autor:

Дана 08.03.2023.године Трговиште је обележило 79 година формирања Осме српске ударне бригаде. Најпре је , у присуству великог броја грађана и бројних гостију, уприличено окупљање крај споменика на месту формирања бригаде. Минутом ћутања одата је почаст свим  погинулим борцима Осме српске бригаде.

Венце и цвеће положиле су делегације општине Трговиште на челу са  председником Ненадом Крстићем, Владе Републике Србије на челу са државним секретаром у Министарству грађевинарства Драганом Стевановићем и делегација Министарства одбране и Војске Републике Србије, пошту су одали и представници МУП-а Трговиште, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, СУБНОР-а  месне заједнице Батровци, представници Уједињене српске заједнице Куманово и општине Крива Паланка.

У наставку обележавања одржана је свечана академија у Дому културе којој су присуствовале бројне званице укључујући и Министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића. На свечаној академији најпре о борбеном путу предака и њиховој храбрости говорио је председник Субнор-а  месне заједнице Батровци Зоран Драгосављевић.

Овом приликом додељене су захвалнице за сарадњу и допринос у очувању историје као и за сврсисходну помоћ коју општина добија ради лакшег функционисања.

Председник општине Ненад Крстић уручио је захвалницу Министру државне управе и локалне самоуправе Александру Мартиновићу и председнику Субнор-а месне зајенице Батровци Зорану Драгосављевићу. У име награђених обратио се министар Александар Мартиновић.

Овом приликом приказан је и филм о борбеном путу Осме српске ударне бригаде.

Претражите вести

Ненад Крстић

Председниk општине Трговиште

email

Др Андријана Филиповић Митић

Председницa Скупштине општине Трговиште

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %