sort proizvodi
news

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште

Autor:

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште  због тренутне епидемиолошке ситуације , а у циљу спречавања  ширења заразне болести Ковид – 19 , најављена је строжа контрола поштовања свих епидемиолошких мера и препорука штаба за ванредне ситуације. Командант штаба Миљана Стојановић Златковић апелује на све грађане  на поштовање свих прописаних мера и наглашава да је најважнија лична одговорност сваког појединца. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразне болести:

  • Налаже се ЈП „Комуналац“ Трговиште да свакодневно врши дезинфекцију свих јавних површина на целој територији општине Трговиште и Месним заједницама, као и да се посебна пажња обрати на  дезинфекцију свих прилаза до јавних установа, школа и предшколских  установа. 
  • Налаже се Комуналном инспектору општине Трговиште да строжије врши контролу поштовања мера ношења маски као и свих осталих мера донетих од стране Републичког Кризног штаба Владе Републике Србије у  свим угоститељским и малопродајним објектима, као и у свим службама и институцијама на територији општине Трговиште, као и поштовања свих осталих  превентивних  мера у циљу сузбијања  пандемије изазване вирусом КОВИД-19.
  • Налаже се ЈП „Комуналац“ Трговиште да свакодневно врши дезинфекцију свих прилаза  и асфалтних површина при Дому Здравља општине Трговиште у циљу сузбијања пандемије изазване  вирусом КОВИД – 19.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
  • Налаже се свим јавним установама и јавним предузећима на територији општине Трговиште да морају контролисати поштовање превентивних мера ношење маски у затвореном простору, тако да сви запослени  у истим и грађани (странке) морају носити заштитне маске. У ту сврху потребно је да свака установа и сва јавна предузећа одреде  Ковид редара који ће на улазу  вршити мерење телесне  температуре  као и контролу да ли запослени и странке при улазу носе заштитну маску.
  • Налаже се Саобраћајном инспектору општине Трговиште да у циљу сузбијања пандемије изазване вирусом КОВИД – 19 врши свакодневну контролу поштовања превентивних мера  у јавном  саобраћају. 
  • Налаже се Просветном инспектору општине Трговиште да у циљу сузбијања пандемије изазване вирусом КОВИД – 19  свакодневно прати стање  новозаражених у школама и предшколској установи на територији општине Трговиште  и о томе извештава Штаб за ванредне ситуације. 
  • Налаже се предшколској установи „Полетарац“ Трговиште да не дозвољава улазак родитеља приликом  довођења деце у установу, већ за ту намену распоредити једног од васпитача установе који ће бити задужен да сваког радног дана преузима децу од родитеља на уласку  и  исту враћа родитељима приликом одласка деце из ове установе.
  • Налаже се предшколској установи „Полетарац“ Трговиште да у циљу превентивне заштите и борбе са пандемијом вируса КОВИД- 19, врше мерење телесне температуре сваког детета при уласку, тј. при преузимању детета од родитељa, као и да дезинфикују све просторије и мокри чвор више пута дневно због заштите деце и свих запослених у установи. 
  • Налаже се директорима свих школа на територији општине Трговиште да врше строгу контролу ношења маски међу ђацима и професорима као и поштовање свих осталих мера прописаних од стране Републичког Кризног штаба Владе Републике Србије.
  • Налаже се директору Дома Здравља Трговиште да одреди лице које ће на даље свакодневно извештавати Штаб за ванредне ситуације  о  епидемиолошкој ситуацији у нашој општини.
  • Налаже се начелнику Општинске управе општине Трговиште да врши надзор  и контролу ношења  маски свих запослених у Општинској управи, или да одреди лице које ће бити задужено за то, као и да одреди лице које ће целокупно радно време вршити мерење температуре путем Термо камера, с тим да о  распоређеном лицу или лицима, достави контакт податке Штабу за ванредне  ситуације.
  • Налаже се свим јавним установама и предузећима на територији општине Трговиште да свакодневно врше дезинфекцију свих прилаза, радног простора, брава као и да се на улазу у истим поставе дезобаријере (посуде са сунђером)  за дезинфекцију обуће.
  • Апелује се на грађане општине Трговиште да се вакцинишу  против корона вируса и тиме заштите себе и своје најближе, а самим тим допринесу  стицању колективног имунитета у циљу борбе са пандемијом изазваном вирусом КОВИД-19. 

 

Спровођење горе наведених мера, у скалду са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују, координирају и надзиру  председница општине преко надлежних општинских служби и Штаб за ванредне ситуације општине Трговиште.

 

 

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %