sort proizvodi
news

Обезбеђени минибусеви за превоз сеоског становништва

Autor:

Дана  07.12.2021. године, председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић  потписала је Уговор са Министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем у Палати Србије  о додели бесповратних средстава за куповину минибуса за превоз сеоског становништва.

На конкурсу је пристигла 81 пријава, а 120 милиона динара, колико је из буџета одвојено за ове намене, распоређени су на 18 најбоље рангираних јединица локалних самоуправа.  Општина Трговиште и Босилеград деле прво место на ранг листи са освојених 95 бодова.

Конкурс је трајао до 3. септембра  ове године, а подносиоци пријаве на јавни конкурс биле су јединице локалне самоуправе са читаве територије Србије, а максимални износ по једној пријави је седам милона динара.

'' Минибусеви купљени овим средствима служиће искључиво  за потребе превоза  сеоског становништва из једног села у друго, или из села у градско/општинско седиште. На овај начин становницима села омогућиће се обављање привредне активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима , спортске и културне активности'' , изјавила је председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %