sort proizvodi
news

Одржан састанак Мреже градоначелница и председница општина у Аранђеловцу

Autor:

Данас  је у Аранђеловцу одржан састанак Мреже градоначелница и председница општина у Србији на тему оснаживања жена на руководећим положајима, на ком су присуствовале и председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и заменица председника скупштине  Данијела Златановић.

Мрежу градоначелница и председница општина у Србији чине 22 жене на руководећим положајима на локалном нивоу. На радионици о оснаживању жена на руководећим положајима, оне су истакле да је данашњи скуп градоначелница и председница општина прилика да се пошаље порука о значају Мреже коју су формирале у марту ове године, потписивањем Повеље женске солидарности.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и стална представница Програма Уједињених нација за развој ( УНДП ) у Србији Франсин Пикап поручиле су чланицама Мреже градоначелница и председница општина у Србији да ће им међусобна сарадња, унапређење вештина лидерства и превазилажење ограничења која им отежавају да напредују на својим позицијама, омогућити да постану креаторке промена у срединама које данас воде.

,, Стаклени плафон је када вам не дају да идете горе, а стаклени под је ефекат који вас кочи, страх да ће вас повући на дно. Ту смо да изградимо атмосферу где се ниједна од вас неће плашити ни стакленог пода ни стакленог плафона, јер ће нас први резултати ојачати. Способне смо и јаке, а само наша ћутња нас може учинити неспособнима. Ко је храбар и упоран, он ће направити резултат макар трпео и озбиљне ударце и зато нам је важна подршка'', истакла је министарка Обрадовић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %