sort proizvodi
news

Tрговиште обележило 15. септембар – Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине

Autor:

Поносно Трговиште је обележило свечано и достојанствено седамдесет осму годишњицу ослобођења од бугарских фашиста у Другом светском рату, у постојећим условима пандемије Ковида 19, носећи, оправдано,епитет првог ослобођеног места у тадашњој поробљеној Југославији и Европи.

Руководство Општине Трговиште и СУБНОР Трговишта, уз сарадњу са СУБНОР-ом Врања и Србије, реализовали су садржајан програм прославе овог важног историјског датума за ову општину.

У православној Цркви Светог Николе одржан је помен  ослободиоцима Трговишта и свим палим борцима у Великом рату, јер се Дан ослобођења Трговишта у Другом светском рату поклапа са Даном пробоја Солунског фронта, који се од ове године, по други пут , у српском народу обележава као '' Дан Српског јединства, слободе и националне заставе''.

Код споменика погинулим борцима, испред Основне школе у Трговишту, присутне је поздравила председница Општине Миљана Стојановић Златковић, а почаст је одата минутом ћутања и полагањем венаца : Општине Трговиште, чију је делегацију предводила председница Миљана Стојановић Златковић, Града Врања коју је предводила заменица градоначелника Зорица Јовић, представници Војске, МУП-а, СУБНОР-а и делегација општине Мали Зворник.

О значају овог великог историјског догађаја, испред споменика, говорио је председник Скупштине СУБНОР-а Србије Мирољуб Стојчић, потомак ратника Првог и Другог светског рата, чији је отац Михајло учествовао у ослобађању Трговишта те давне 1943.године.

Стојчић је на крају истакао да је ово руководство Србије битно изменило однос према борцима и према неговању традиција ослободилачких ратова и да је СУБНОР-у Србије велику подршку у неговању културе сећања на све битне догађаје из велике и значајне историје српског народа.

На свечаној седници Скупштине општине Трговиште, уз прикладан филм о радним активностима Општине Трговиште, присутнима се у сали Дома културе, обратила, у историји прва, председница Општине Миљана Стојановић Златковић, председник Скупштине  општине Трговиште Александар Колић и народни посланик Ненад Крстић.

Председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић је истакла да је у Општини Трговиште, поред економског напретка, активно рађено и на заустављању пада наталитета, као и на стварању услова за реализацију, даљих развојних пројеката и захвалила се на помоћи свима, а посебно Републици Србији. П редседник Скупштине Александар Колић и председница Општине уручили су '' Јавна признања 15. септембар'' заслужним колективима, установама и појединцима.

Један од њих био је и командант Копнене Војске Србије генерал потпуковник Милосав Симовић, који се у име награђених, бираним речима, срдачно захвалио Општини Трговиште и њеном руководству. И овог пута су ученицима генерације и одличним студентима из Трговишта  уручене новчане награде у износу од по 30.000,00 динара.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %