sort proizvodi
news

МАНИФЕСТАЦИЈА ''ДАНИ ПОРОДИЦЕ'' У ПЕРЛEЗУ

Autor:

Дана 12.08.2021. године у Перлeзу код Зрењанина одржана је манифестација ''Дани породице'', која се одржава први пут у Србији, у организацији Удружења грађана ''Породична Србија'', Министарства за бригу о породици и демографију, Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију и Града Зрењанина.Наша општина је добила позив од стране организатора као пример добре праксе подстицаја наталитета на локалном нивоу,а затим је и наша општина са задовољством узела учешће.

 

Представници  општине Трговиште представили су рекламним материјалом, све активности које спроводи наша локална самоуправа у циљу подршке развоју породице као основне и најважније јединке друштва.

Штанд  општине Трговиште посетио је и министар за бригу о породици господин Радомир Дмитровић .

Идеја ''Дани породице'' је буђење свести да је свака рођена беба победа за нацију, те ће општина Трговиште, као и до сада, помагати и одређеним мерама  подршке подстицати развој наталитета у нашој општини.

 

Наша локална самоуправа је позната по томе да се залаже за породичне вредности и очување институције породице у сваком смислу.

Популациона политика која се  води пар година уназад  у општини Трговиште захваљујући мерама даје добре резултате, за свако новорођено дете породица од општине добија једнократну помоћ од 30.000,00 динара, aко су оба родитеља незапослена остварују право на подршку у износу од 30.000,00динара месечно,за прво дете до навршене 1 године, за друго дете до навршене 2 године ,а за треће и свако следеће до навршене 3 године, ако је један од родитеља запослен 20.000,00 динара, а ако су оба родитеља запослена 10.000,00 динара. Право на бесплатан боравак у вртићу остварују сва деца на територији општине Трговиште чији родитељи нису запослени, бесплатан боравак остварује свако треће дете без обзира на статус родитеља, уколико један родитељ ради  онда се плаћа половина прописане цене.

 

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %