sort proizvodi
news

Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији

Autor:

Централна манифестација поводом Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у војној акцији ''Олуја'' 1995.године, одржана је у земунском насељу Бусије.

Обележавању овог трагичног догађаја за Српски народ који Хрватска слави као Дан победе и домовинске захвалности присуствовао је председник Србије Александар Вучић и руководство Републике Српске.

У име општине Трговиште централној свечаности Олује су присуствовали народни посланик Ненад Крстић, председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и председник СО Трговиште Александар Колић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је, током обележавања Дана сећања на страдале и избегле Србе у хрватској акцији Олуја, да док је председник неће да се извињава ,, онима који су убијали десетине и стотине хиљада Срба''.

,, Хоћу да разговарамо са њима о миру, хоћу да чувамо мир, али нећу да газим по убијеним Србима, нећу да газим по Крајишницима који су криви и страдали само зато што су Срби'', изјавио је Вучић.

Нека је вечна слава српским мученицима који су страдали  у ''Олуји''  и у свим погромима. Ваша деца су у својој Србији, збринута, вољена и успешна. Мирно спавајте соколови српски, будућност ваше деце је наш завет.Србија је мајка, а не маћеха. Србија памти.

Живела Србија!

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %