sort proizvodi
news

Етно село Баба Спаска

Autor:

Етно село,, Баба Спаска"надомак Трговишта добило три звездице. Два километра од општине Трговиште налази се Етно село,, Баба Спаска" које је на породичном имању подигао Драган Ђорђевић.

Председница општине Миљана Стојановић Златковић уручила је власнику Сеоског туристичког домаћинства,, Баба Спаска " решење о категоризацији, тако да је ово село добило три звездице.

Што се тиче подстицаја овом Сеоском домаћинству, поред категоризације коју смо доделили у плану је и асфалтирање ове деонице пута која води ка Етно селу, како би подстакли што већи развој туризма и наравно што већи број људи како из Трговишта тако и са стране, да дођу и посете ово дивно место. Ми поред овог Етно села имамо још неке локације које су у плану категоризације, тако да све што се улаже у нашу општину ми као локална самоуправа једино што можемо је да подстакнемо, подржимо и да пронађемо најбоље могуће услове за власнике тих домаћинстава који улажу у наше Трговиште, да им на било који начин помогнемо и радимо на подстицај туризма заједно са свима њима"- изјавила је за медије председница општине Миљана Стојановић Златковић.

Комисија за категоризацију утврдила је да у погледу минимално техничких услова за уређење и опремање угоститељских објеката прописаних Правилником о условима и начину обављања угоститељске делатности, начину пружања угоститељских услуга, стандарда прописаних Правилником о стандардима за категоризацију угоститељских објеката за смештај, Сеоско туристичко домаћинство,, Баба Спаска" испуњава прописане услове за категоризацију. Поред наведених испуњених услова Комисија је утврдила да ово домаћинство располаже са осам лежајева и других помоћних објеката.

Претражите вести

Миљана Златковић Стојановић

Председница општине Трговиште

email

Ненад Крстић

Народни посланик

Шеф одборничке групе

email

Opština Trgovište

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %