sort proizvodi
news

ОСНАЖИВАЊЕ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

Autor:

Министарство здравља и локална самоуправа заједничким снагама од почетка пандемије готово свакодневно раде на оснаживању општинског здравственог система.

Министарство је донирало нашем Дому здравља нови скенер, да би општина одмах помогла куповином штампача за њега. Добили смо  и нови ултразвук.Недавно смо купили и апарат за утврђивање д димера, анализе која је неопходна у лечењу ковида – каже председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић.

Она је додала да је општина у сваком тренутку из скромног буџета пратећи потребе здравственог система издвајала значајну суму новца за потребе Дома здравља у коме ради 13 лекара, који су успели да не занемарујући друге пацијенте обуку скафандере и крену у борбу са ковидом.

Сада смо успели да обезбедимо бесконтакте топломере као и оксиметре за сваког лекара, као и пумпе за дезинфекцију санитетских возила. То је опрема која није уобичајена у Домовима здравља али је пандемија наметнула потребу и ми смо успели да испратимо захтеве наших лекара јер нам је здравље наших  суграђана приоритет свих приоритета – каже председница општине.

Од почетка ове године око милион динара је издвојено за потребе јачања здравственог система. У овој општини која броји око 5000 становника од почетка пандемије регистровано је 548 оболелих од корона вируса. Девет људи је изгубило битку са ковидом. Процес имунизације одвија се добро па је до овог тренутка вакцинисано чак 1876 мештана овог краја.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %